Почетна » Понош: Опозиција је подигла тепих испод којег је режим сакрио изборну крађу

Понош: Опозиција је подигла тепих испод којег је режим сакрио изборну крађу

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија центар генерал Здравко Понош изјавио је да ће борба опозиције против изборне крађе наставити да се види на сва три фронта – на улици, у институцијама и на међународном нивоу.

„Дискусија која се водила у Европском парламенту је добар знак иако има и разлога за осећај срамоте јер се ради о нашој земљи. Под тепихом имамо много смећа и опозиција је морала да подигне тај тепих. Колико год нам било непријатно што је Србија на стубу срама због изборне крађе, то је пут излечења“, рекао је Понош у емисији Покрени се на Новој С.

Он је додао да се однос Европе према властима у Србији променио.

„Вучић има разлога за забринутост. Он ни у Давосу није био омиљени гост већ је учестовао на неком панелу који је био прилично ефемеран. Није био звезда у Давосу, већ нежељени рођак са села“.

Понош се осврнуо и на критике које долазе из Намачке према Александру Вучићу због напада на посматрачку мисију Црта.

„То што је у Берлину посвећена пажња том питању односа према Црти је доста значајно јер показује да Европа почиње да схвата да је Вучићево залагање за европски пут фарса“, казао је Понош.

Он је истакао да не очекује да ће Уставни суд реаговати на жалбе коалиције Србија против насиља на изборну крађу и неправилности.

„Показало се да је Уставни суд годинама у зимског сну. Али ми куцањем на врата институција показујемо да оне не функционишу. Да бисмо стигли до Стразбура морамо најпре исцрпети све могућности које даје домаћи правосудни систем“.

Поводом најаве укидања динара на КиМ, Понош је рекао да то није изненађујуће али јесте забрињавајуће.

„Зар је било неочекивано да након што су све дали предају и динар? Губимо још једно симболично присуство српске државе на КиМ. То је последица тога како су вођени преговори све ово време“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар