Почетна » Понош за словеначко Дело: Нема будућности под СНС-ом, успех је да се стане са проклизавањем у прошлост

Понош за словеначко Дело: Нема будућности под СНС-ом, успех је да се стане са проклизавањем у прошлост

СРБИЈА ЦЕНТАР - СРЦЕ

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је поводом плана развоја Србије Александра Вучића “Скок у будућност” да под овом влашћу то сигурно не може да се деси и да би “успех био да стане са проклизавањем у прошлост”.

“Одскочна даска за тај скок у будућност је специјализована изложба ЕXПО 2027 под инспиративним називом “Играј за човечанство”. Најављује да је то пројекат од скоро 18 милијарди евра. Сви су изгледи да ће неко да се поигра са толико пара”, рекао је Понош у интервјуу за словеначки лист Дело.

Он је истакао да се у Србији изгубила граница између политике и криминала јер су власт и криминал “у чврстом загрљају”.

“Министарства унутрашњих послова и државне упаве су били директно укључени у изборну крађу на децембарским изборима. Откривена је највећа илегална плантажа марихуане у Европи под спонзорством државног безбедносног апарата. Сада, док траје судски поступак оптужени власник је миљеник режима, а полицијским инспекторима који су открили плантажу угожена је лична безбедност”, рекао је Понош и додао да грађани с правом могу да закључе да полиција штити криминалце од закона, а власт од народа.

Понош је објаснио начине на који Александар Вучић годинама опстаје на власти рекавши да је најважнији крађа избора која је толиких размера да му други механизми нису ни потребни.

“Медијска доминација је свакако изузетно важан механизам којим је Александар Вучић изградио свој култ личности у Сбији. Његова гостовања су вишечасовна, неограничена, он води интервује сам са собом, новинари статирају постављајући договорена питања. На конференцијама за медије он понижава и вређа новинаре независних медија. То његовој публици прија, тако их већ годинама култивише”, додао је Понош и набројао још и злоупотребу јавних ресурса, корупцију и “вештину” у комуницирању са спољним светом.

Понош је спољну политику Александра Вучића оценио као приватну политику која није усмерена на националне интересе Србије.

“Нема ту никаквих столица за Србију. Само једна роторајућа за Вучића. Он се откотрљава и завлачи под скуте разних моћника тражећи подршку са себе и нудећи заузврат шта коме треба. Кад потроши наклоност некога од тих лидера, он се као осми путник сели под скуте негог новог. Тако је после Меркелове похитао ка Макрону, посебно од када не сме да се грли са Путином чекајући повратак Трампа”.

Говорећи о косовском проблему Понош је истакао да јако дуго траје и у највећој мери решава на погрешан начин.

“Вучић је био веома комнструктиван око Косова, дао је скоро све што је од њега тражено. Заузврат је добио спољну подршку себи. Срби на Косову нису добили ништа. Ни Србија није добила ништа, чак ни на путу европских интеграција. Уствари добила је зацементирану Вучићеву владавину. Направио је озбиљну штету српским националним инетресима”.

“Неће бити помака док се решавањем тог проблема баве људи као што су Курти и Вучић. Они нису направили ниједан искрен корак ка поправљању односа, ка бољем разумевењу између две етничке заједнице. Сада имамо ситуацију да Куртијева влада забрањује чак и патријарху Српске православне цркве улазак на Косово. Улазак српске робе је одавно заустављен”.

Коментаришући нову Владу Србије Понош је истакао да је састављена од министара који се само у јавности перципирају као проруски или као прозападни.

“А, у ствари, ова влада није ни проруска, ни прозападна, ни просрпска. Она је екипица Вучићевих послушника са мало интегритета, пуно амбиција и скупих навика”, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар