Почетна » ВУЧИЋ ХОЋЕ И ТРЕЋИ МАНДАТ: Снимци су најмањи разлог зашто би влада требало да падне

ВУЧИЋ ХОЋЕ И ТРЕЋИ МАНДАТ: Снимци су најмањи разлог зашто би влада требало да падне

од admin
0 коментар

Режимски медији и разноразни аналитичари све чешће пишу и говоре о томе да би Вучићева влада могла да падне због афере око тајних снимака. Узимајући у обзир чињеницу да СНС има апсолутну већину у Скупштини, приче око пада владе су бесмислене!

Режимски медији и разноразни аналитичари и политички коментатори све чешће говоре о могућности пада Вучићеве владе због афере око тајних састанака Ивице Дачића са нарко-босом Мишом Бананом из 2008. године. Иако су ти снимци најмањи разлог зашто би ова влада требало да падне, ванредни парламентарни избори би у овом тренутку били бесмислени.

Александар Вучић и СНС имају апсолутну већину у Скупштини – 158 мандата. Социјалистичка партија Србије има 44 мандата. Дакле, чак и ако би Вучић избацио Дачића, влада не би пала!

Пре него што режимски медији и политички коментатори почну да пишу и причају о могућем паду владе, требло би грађане да информишу о томе под којим условима долази до пада владе.

За оне који не знају, влада пада када владајућа странка изгуби већину у Скупштини. Ако СНС има апсолутну већину у Скупштини, одлазак Дачића из владе не би узроковао пад владе, пошто усвајање закона не би било доведено у питање.

Могла би да се изврши једноставна реконструкција владе.

Вучић мерка трећи мандат

Да ли сте приметили да Александар Вучић влада већ три године? Први пут је ушао у владу 2012. године. Да је та влада опстала, Вучић би сада био при крају свог првог мандата.

Пошто је вештачки изазвао ванредне парламентарне изборе 2014. године, себи је продужио опстанак на власти за четири године. Вучић је тада тврдио да је влада пала због Саше Радуловића. Имајући у виду то да Радуловић није имао посланике у Скупштини, Скупштина је вештачки распуштена јер је Вучић желео да иде на изборе.

Ниједан спољни фактор није утицао на ту одлуку. Одлука је била лично Вучићева.

Иста би ситуација била и да се ове или наредне године распишу избори. СПС преко Скупштине не утиче на рад владе. Дакле, неоснована је свака тврдња да би влада могла да падне изласком СПС-а из коалиције. У суштини, није реч о паду владе, већ о вештачком изазивању ванредних парламентарних избора.

Да се то којим случајем догоди, могли бисмо слободно да тврдимо да се над Србијом спроводи истинско политичко иживљавање.

Вучић би вдобио чак трећи мандат, трошили бисмо новац узалудно, политичка нестабилност би била још изражајнија, све што је Вучић радио у претходним мандатима било би заборављено, Вучић би изазивањем вештачких избора могао бесконачно да влада…

Постоје много битнији разлози због којих би Вучићева влада требало да падне, али цурење снимака сигурно није један од њих.

Зашто влада није пала због пада хеликоптера? Зашто влада није пала због блокаде правосуђа? Зашто влада није пала због неуставног смањења пензија? Зашто влада није пала због бриселских споразума? Зашто влада није пала због кршења Устава? Зашто влада није пала због Вучићеве диктатуре? Зашто влада није пала због неспособних министара? Зашто влада није пала када је Вучићев брат напао Жандамерију? Зашто влада није пала због фантомске фирме Вучићевог брата? Зашто влада није пала када је Вучићев син на сплаву “Ривер” напао голмана Владимира Стојковића?

Међутим, једна влада је вештачки пала због Саше Радуловића, а ова би требало да падне због Ивице Дачића. Примећујете ли тренд? Никада влада не пада због Вучића. Због кога ће пасти и будућа трећа влада на челу са Александром Вучићем, остаје да видимо.

 

(telepromter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар