Почетна » Шешељ пише захтев за пасош

Шешељ пише захтев за пасош

од admin
0 коментар

Лидер СРС ће у понедељак поднети документацију неопходну за добијање путне исправе: Обећао сам Колиндици да ћу прво код ње да идем. Чујем да су рекли да ће да ме хапсе. Баш ме брига шта кажу

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ поднеће у понедељак МУП-у у Земуну документацију за издавање новог пасоша, јер му је, како нам је рекао, стара путна исправа истекла док је био у затвору у Хагу. Овим ће почети да остварује одузета права која му, после изрицања првостепене ослобађајуће пресуде, морају бити враћена, а пре свега могућност да путује ван граница Србије.

– Онога тренутка кад је судија Антонети рекао да је Шешељ слободан и да налог за његово хапшење постаје беспредметан, он има права као и сваки други грађанин. Сва документа му морају бити враћена – каже за „Новости“ адвокат Тома Фила.

Први човек СРС добио је личну карту у новембру 2014, када је пуштен на привремену слободу.

– Тада су ми забранили да путујем у Хрватску, Републику Српску Крајину, Црну Гору и на КиМ, за шта ми је потребна лична карта. Сад ту забрану морају да укину – каже нам Шешељ.

На наше питање где ће прво да путује, одговара:

– Обећао сам Колиндици да ћу прво код ње да идем. Чујем да су рекли да ће да ме хапсе. Баш ме брига шта кажу. А, са којим правним основом ће да ме хапсе?

Радикали су најавили да ће имати митинг на КиМ, али њихов лидер још не зна да ли ће ићи:

– Заменик министра иностраних послова лажне државе има намеру да ме одведе у Приштину и да ми тамо одсеку све органе и да их онда распродају.

Лидер СРС каже да га је после пресуде увече звао Радован Караџић и да му је честитао, а да је тема била различите одлуке у њиховим пресудама.

С. С. Р.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар