Почетна » СРЦЕ: Зашто нема Деда Мраза за предузетнике у Србији

СРЦЕ: Зашто нема Деда Мраза за предузетнике у Србији

од Други Пишу
0 коментар

У тескту на порталу „Нова С“ од 16. новембра објављена је вест да сва деца у Београду, до 19 година старости, добијају поклон ваучер вредности 6.000 динара! Свако би рекао одлично! Рекао би, дај да покушамо да у целој Србији сва деца добију поклон и да купе себи што пожеле.

Међутим, као и све што СНС покушава да уради, у детаљима се крије нека врста непотизма или можда и крадје. Шта је „цака“ у овом случају? Ваучере је могуће искористити искључиво на следећим продајним местима: „Планета спорт“, Деxy цо кидс“, „Спорт висион“, „Н Спорт“ и „Трендмакер“. Не, не можете да купите што желите већ што се може наћи у наведеним продавницама.

Зашто само у продавницама ових компанија? Чиме су наведене компаније заслужиле сигуран и „неочекиван“ приход од око 2,4 милијарде динара? Зашто други актери на тржишту немају право на свој део колача? Зашто не дозволимо да тржиште одлучи код кога ће се потрошити новац.

Не заборавите, то је новац из буџета Града Београда. Наш, заједнички, новац.

Значајна и поражавајућа чињеница је и та да је највећи део асортимана ових „привилегованих“ компанија из увоза. Повећавамо спољнотрговински дефицит, дајемо примат увозницима уместо домаћим произвођачима.

Наратив који очекујемо да чујемо је да „мислимо на децу“, „помажемо српским породицама“, „патритоски чин“, „био је тендер“, „други се нису пријавили“, „нема их у свим градовима“ и слично.

Не помажете ви ни децу, ни Србију већ само привилеговану гарнитуру на власти и у привреди, а уништавате велики број домаћих произвођача и предузетника!

Сматрамо да би овај пројекат требао да буде тако дефинисан да ваучери могу да се искористе у било којој радњи, у складу са жељом сваког детета и да се сви предузетници такмиче у тржишној утакмици! На најправеднији начин!

Вероватно ће се наћи неко из „напредне“ гарнитуре и рећи „нема довољно квалитетних домаћих производа“…Има! Нажалост, биће их све мање и мање ако овако наставите да „подржавате“ домаће произвођаче и награђујете стране компаније бесмисленим субвенцијама, бесплатним земљиштем али и постављањем додатних препрека за домаће компаније!

Желимо још нешто да поделимо са свим предузетницима. Желимо да вам кажемо, у ствари да вам се захвалимо, што овај привредни систем преживљава! То се дешава управо због вас, који се у овој беспоштедној и непоштеној борби, суочени са много проблема, својом предузимљивошћу држе ову економију! Она опстаје због вас!

Не опстаје привреда због тога што је „одржана макроекономска стабилност система“ и што су „стопе привредног раста највише у Европи“ или „што имамо највеће стране инвестиције“ јер то није тачно! То је мантра коју СНС понавља и лаже нас! Наша економија није шампион али су наши предузетници шампиони! Зато вас молимо да не посустанете већ да храбрим корацима наставите да корачате до бољег тренутка!

Нама недостаје квалитетан државни апарат, недостаје усмеравање и помоћ домаћој привреди! Ми предузетнике имамо!

Странка Србија Центар се залаже за економски амбијент, у коме ће сви привредни субјекти имати исте шансе и да ће њихов успех зависити само од њихове предузимљивости, знања и посвећености а не од блискости са режимом. За домаће предузетнике моравдавст обезбеди квалитетан приступ финансирању оснивањем Развојне банке али и другим начинима подршке финансирању кроз систем пословних банака.

Можда ти се свиди

Оставите коментар