Почетна » Суспендовани Твитер налози амбасада Србије у 8 држава

Суспендовани Твитер налози амбасада Србије у 8 држава

од Други Пишу
0 коментар

Министарство спољних послова Србије објавило је данас да су Твитер налози амбасада Републике Србије у Јерменији, Ирану, Индонезији, Нигерији, Зимбабвеу, Гани и Кувајту, као и Генералног конзулата у Чикагу, суспендовани су 18. августа, без икаквог образложења или претходне поруке којом би се указивало на евентуалне повреде правила комуницирања на тој друштвеној мрежи.

У саопштењу Министарства наводи се да не желе да улазе у пословну политику компаније Твитер, али да желе да укажу на то како, према њиховим речима, недопустиво да дипломатска представништва једне демократске државе која није изложена било каквим санкцијама буду цензурисана на овај начин.

„Поготово ако се узме у обзир да су неки од поменутих профила недавно отворени и да нису били активни, а да на преосталима није било ниједног садржаја који би се могао описати као непримерен. Република Србија је земља чије је стратешко опредељење чланство у Европској унији, и наше политичке и демократске стандарде, а они укључују и медијске слободе, прилагођавамо највишим европским стандардима. Зато је и апсурдно што је низ наших дипломатско-конзуларних представништава цензурисано на једној друштвеној мрежи која се хвали тиме да промовише демократију и плурализам мишљења. Министарство спољних послова Србије обратило се компанији „Твитер“ са захтевом да налози наших дипломатско-конзуларних представништава буду одблокирани“, наводи се у саопштењу.

Из Министарства су „изразили наду“ да блокада Твитер налога дипломатско-конзуларних представништава није део покушаја да се „Србија спречи и ућутка у борби за истину“, пре свега о ситуацији на Косову и Метохији.

Војислав Милованчевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар