Почетна » Истраживање „Стате“: СНС на 36,6 одсто, следе је ССП и Алексићев Народни покрет Србије

Истраживање „Стате“: СНС на 36,6 одсто, следе је ССП и Алексићев Народни покрет Србије

од Други Пишу
0 коментар

Српску напредну странку, уколико би избори били 17. децембра, подржало би 36,6 одсто грађана, а Странку слободе и правде 8,6 одсто, резултат је представљеног истраживања агенције за истраживање јавног мњења „Стата“.

По истраживању спроведеном од 7. до 10. октобра следи Народни покрет Србије Мирослава Алексића са 7,7 одсто подршке испитаника, речено је на конференцији за новинаре.

„Сви бројеви које смо сада добили су мање-више слични бројевима из септембарског истраживања“, казала је представница те агенције Јованка Вукмировић.

Напоменула је да једино „значајан пораст“ има Алексићев покрет.

Казала је да је Социјалистичка партија Србије „ту негде на око седам одсто подршке“, а да покрет Србија Центра Здравка Поноша по истраживању подржава око 4,5 одсто испитаника.

Покрет Двери подржава 3,9 одсто, Зелено-леви фронт 3,8 одсто, а Еколошки устанак Александра Јовановића Ћуте 3,5 одсто испитаника.

Додала је да су странка Заветници и Нова Демократска странка Србије „мало изнад“ три одсто подршке грађана.

„Све остале странке имају мање од три одсто подршке, а заједно око 11 одсто подршке грађане Србије“, рекла је Вукмировић.

Прецизирала је да су то резултати одговора грађана на питање „За кога бисте највероватније гласали ако би избори били 17. децембра“.

Истраживање је обављено на репрезентативном узорку по демографској структури која одговара резултатима пописа 2022. у Србији.

Foto N1/ilustracija

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар