Почетна » Нишки политичари у униформама – „синдром Вулин“ или све по Правилнику

Нишки политичари у униформама – „синдром Вулин“ или све по Правилнику

од admin
0 коментар
320x0 Screenshot 20211105 125009 Gallery

 

Правилником је утврђен сваки детаљ. Осим тога ко из области цивилне заштите може и када да носи униформу, дефинисано је и како тачно изгледа сваки њен део, чак и материјали, комбинације у складу са годишњим добима, тачни натписи.

Униформу је данас обукла градоначелница Ниша Драгана Сотировски, њена помоћница Владислава Ивковић и нови командант Зимске службе и члан Градског штаба за ванредне ситуације Ненад Станковић.

Новинарка: Јел то сада званична униформа, ко је то одлучио, платио и где сте их шили?

Станковић: Сви чланови Градског штаба су били униформисани.

Новинарка: Од када је тако?

Станковић: То је сада за ову вежбу припрема била, због ове вежбе. Чланови Градског штаба су добили опрему за учешће у вежби.

Новинарка: Добили од кога?

Станковић: Па добили смо, ми смо… Радили смо ми. Као Градски штаб.

Новинарка: Од кога?

Станковић: Па добро, то је неколико униформи, не знам шта је ту интересантно.

Новинарка: Интересантно је, до сада Вас нису виђали у униформи. Јел то сада нова пракса, ново правило и где се шију те униформе?

Станковић: Па била је и градоначелница и помоћница и други чланови Штаба који су седели у Градској кући где је било седиште Штаба.

Новинарка: А где се шију те униформе, јел то Град наручио?

Станковић: Па имају и други градови. Погледајте, има Београд. Ако сте пратили пажљиво емисију „Систем 21“ видели сте да су и други команданти Градских штабова имали униформе. Градоначелник Краљева.

320x0 Screenshot 20211105 125009 Gallery

Члан Градског штаба у униформи; фото: Т. Радовановић

„Бела кошуља, преко јакна и панталоне класичног кроја“, тако је, описује репортер Јужних вести, изгледао градоначелник Пирота, на пример. Без униформе били су и лесковачки и врањски градоначелници. Лесковачки, Горан Цветановић, био је у оделу.

320x0 vranje gradonacelnik vezba foto gradvranje

Градоначелник Врања на вежби без униформе: фото Град Врање

800x0 leskovac vezba foto gradleskovac

Цветановић на вежбу дошао у оделу; фото: сајт Града Лесковца

Вулин, човек са највише униформи

Полиција и војска, тако је јавност препознавала људе у униформама. Полиција, војска и Вулин, препознаје јавност након што је најпре министар одбране, а сада унутрашњих послова Александар Вулин почео да се као цивилно лице појављује на различитим догађајима у униформама које званично не постоје.

Део јавности зато је посумњао да је „синдром Вулин“ обузео и нишке политичаре и да оно што су обукли није прописано.

Министар Вулин и његов фетишизам према униформама, заправо је велика срећа да није министар шумарства, да га виђамо у униформи шумара или министар саобраћаја па да нам се указује у униформи стјуардесе. Кад је ролка председника ствар о којој се прича у вестима, кад се страни државници дочекују у фармеркама, кад Вулина нисмо видели још само у халтерима, онда је некако сасвим нормално и то да представници исте власти не неком локалном нивоу носе униформе за које не знају ни треба ли да их носе – каже новинар Жељко Вељковић.

У Правилнику пише и тачно како се униформе за представнике тела цивилне заштите задужују и раздужују, али саговорник Јужних вести није одговорио на питање одакле је тачно добио своју.

Не разумем то питање. Сад што, шта то? Униформа из цивилног сектора. Ми смо сви чланови Штаба за ванредне ситуације.

Новинарка: Што је цивилна заштита…

Станковић: У том смислу носи да сте униформисани на неки начин. Са ознакама, где смо ми цивили били означени грбом Града Ниша, да смо део Градског штаба. Ми смо били означени јасно, униформисани.

Новинарка: Одакле униформе, то ми само нисте рекли?

Станковић: Ја стварно не знам, па нисам ја шио униформе.

Питања служби за информисање су послата нешто после 13 часова, након данашње вежбе на којој су нишки функционери виђени у униформама. Одговор се очекује, а подсећамо да је градоначелница Ниша раније изјавила да новинари питања шаљу у неприкладно време, односно, углавном петком поподне.

Иначе, према јавно доступним подацима Град није имао јавне набавке за ове униформе. На порталу јавних набавки последња, вредна нешто више од 6,5 милиона динара, јесте она расписана у октобру ове године и реч је о службеној одећи и обући за Комуналну милицију.

Г. Бјелетић      Јужне вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар