Почетна » Вучић: Уз одређене прескоке де факто сам прислушкиван пуне 24 године

Вучић: Уз одређене прескоке де факто сам прислушкиван пуне 24 године

од admin
0 коментар

 

Гостујући на телевизији Пинк, Вучић је рекао да је поносан што у закључцима и анализама мера праћења које су према њему примењиване, никада није доказана његова „непријатељска“ делатност према Србији.

„Одлуком Јовице Станишића из децембра 1995. године почињу мере против мене и вероватно је Војислав Шешељ у праву када је рекао да се то дешава после њиховог повратка из затвора у Гњилану. Тад су ме апострофирали као заговорника рушења уставног поретка, да сам са Шешељем и Томиславом Николићем радио на организовању паравојних формација унутар странке ради преузимања власти“, казао је Вучић.

По његовим речима, у питању је „чисто политичка“ одлука која је добила правно утемељење тек марта 1996. године.

„Мера комплетног праћења мојих комуникација је укинута 13. децембра 2000. године да би у време ванредног стања после убиства Зорана Ђинђића, тадашњи директор БИА самостално, без одлуке суда, донео одлуку да ме прислушкују због наводних веза са подземљем. Више од пола мојих ‘криминалних’ веза су телефонски разговори са Бојаном Пајтићем а кључна је веза са Шешељем који ми је рекао какво саопштење да објавимо поводом навода о његовим везама са криминалцима“, рекао је председник Србије.

Вучић је навео и да је после укидања ванредног стања настављено праћење комуникација које је имао са дипломатским представницима међу којима је и тадашњи вереник његове актуелне саветнице за медије Сузане Васиљевић, који је радио при амбасади Француске, али и веза које је у то време имао са садашњим председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом, тада запосленим при амбасади Немачке.

„Пратећи њих знали су шта радим на спољнополитичком плану и то је све ок, никад се нисам бунио против тога али сам веома поносан што у свим њиховим белим књигама и закључцима до 2000. године није доказана Вучићева непријатељска делатност против Србије. Исто се тумачи и у новијем периоду, где нису дошли до релеватних сазнања у вези са атентатом на Ђинђића. Тим је био покривен цео спектар а да формално нису водили обраду нада мном“, навео је Вучић.

Додао је да се у време док је био координатор служби безбедности, „никада нису појављивали у јавности прислушкивани разговори“.

„Људи морају бити заштићени од тих ствари, ко смо ми да угрожавамо било чија права и да се њихови разговори појављују у јавности. Наши политички противници су кренули да се баве том темом не знајући шта ће. Ми за разлику од њих, не прислушкујемо. Никад нисам прилушкивао, немам ни чиме и никад нисам тиме био фасциниран“, додао је председник Србије.

 

Вучић позвао грађане у манастир Крушедол на комеморацију страдалима у Олуји

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане да дођу у недељу, 4. августа, до манастира Крушедол на Фрушкој гори где ће бити обележена годишњица прогона српског народа у хрватској акцији „Олуја“ 1995. године, за коју је рекао да представља највеће етничко чишћење у Европи након Другог светског рата.

У интервјуу за Телевизију Пинк, Вучић је рекао да ће на тој комеморацији патријарх Иринеј служити молебан за страдале у „Олуји“.

„Обележавамо то кроз сузе, али поносни што можемо то да обележимо. Ми признајемо да смо и сами чинили злочине, али сам поносан на то што обележавамо и Јасеновац и Олују и друга српска страдања. И НАТО агресију смо тако почели да називамо тек када сам ја постао председник Владе“, рекао је он.

Говорећи о прогону Срба, Вучић је рекао да је „срећа у ужасној несрећи“ то што су ти Крајишници дошли у Србију и што су сада део српског друштва.

Коментаришући чињеницу да званична Хрватска прославља „Олују“ као државни празник, Вучић је рекао да Србија и поред тога мора да сарађује и да гледа у будућност.

„Што се тиче војске, ми ћемо и даље да је снажимо јер је то наш допринос миру. Колико ми будемо мања мета другима, толико ћемо сви да будемо сигурнији“, рекао је он.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар