Почетна » Санда Рашковић Ивић: Морају одговарати сви због којих су деца вакцинисана водом

Санда Рашковић Ивић: Морају одговарати сви због којих су деца вакцинисана водом

од Други Пишу
0 коментар

Посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је у случају „вакцинисања 600 деце водом“ уместо вакцином против туберкулозе у Гинеколошко акушерској клиници „Народни фронт“ потпуно заказао систем контроле и надзора и да „кола не би требало да се сломе“ на једној техничарки, која је свакако одговорна.

„Крхко поверење је озбиљно пољуљано уз зебњу шта је следеће. Замислите родитеље који су живели мирно и били уверени да су им деца сигурна и вакцинисана, а онда деца могу да добију туберкулозу и никоме на памет не пада да у 21. веку нису вакцинисана од болести која је пре неколико деценија косила младе људе“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да „разуме покушаје“ министарке здравља Данице Грујичић да умири јавност, али да народна изрека каже „не грди те мајка што си грешио, него што се вадиш“.

„Овај скандал није за ’вађење’. Ланац одговорности и надзора је у овом случају прекинут и мора се утврдити одговорност за вакцинацију водом и ти људи морају да одговарају по закону како се ово више никад не би поновило“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић је додала да случај вакцинисана деце водом говори о „хаосу у здравственом систему“.

„Није довољно изградити велелепне болнице и у клиничким центрима опремити 20 операционих сала када имате тек пет врсних хирурга који могу да оперишу, јер су остали отишли у иностранство или су разјурени ботовском кадровском политиком“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да „не би било забуне око бугарских вакцина да институт ’Торлак’ функционише како треба“.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар