Почетна » Нови Оптимизам: Најоштрије осуђујемо таргетирање новинара Н1, Нове и Данаса на ТВ Пинку

Нови Оптимизам: Најоштрије осуђујемо таргетирање новинара Н1, Нове и Данаса на ТВ Пинку

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Нови Оптимизам најоштрије осуђује позиве на хапшење новинара Н1, Нове и Данаса, које је објављено на Пинку, телевизији са националном фреквенцијом.

Овакав однос према новинарима и медијима угрожава њихову безбедност и наставља да доприноси још јачем гушењу слободе медија, који су сада већ константно суочени са различитим претњама власти.

Покрет Нови Оптимизам упућује подршку таргетираним новинарима из емисија „Ментално разгибавање“ и “Добар, лош, зао”, као и свим другим ауторима емисија и текстова које напада ТВ Пинк.

Након објављивања спота на телевизији Пинк, у ком се позива на хапшење новинара и уредника портала Нова.рс, дневног листа Данас, телевизија Нова С и Н1, због тога што критикују актуелну власт и председника Александра Вучића, једина обавеза надлежних је да реагују у складу са законом и међународним стандардима заштите медијских слобода.

Овакво понашање медија блиских властима и СНС-у, странци Александра Вучића, још један је доказ да су професионални новинари у Србији изложени притисцима, вербалним нападима, претњама и ризиком од физичког насиља, као и да такво токсично окружење креирају и подржавају политичари на власти.

Само она Србија у којој новинари имају слободу да критикују и позивају на одговорност и власт и све политичаре може бити демократска и део ЕУ.

Можда ти се свиди

Оставите коментар