Почетна » Зелено-леви фронт уписан у регистар политичких странака

Зелено-леви фронт уписан у регистар политичких странака

од Други Пишу
0 коментар

Политичка партија Зелено-леви фронт, сада је и званично уписана у регистар политичких странака.

Зелено-леви фронт настаје на програмском наслеђу покрета Не давимо Београд, као и локалних партнерских организација широм Србије. Поред Не давимо Београд, Зелено-леви фронт чине и Иницијатива за Пожегу, Избор за нашу општину, Критична маса Кула, Локални фронт Ваљево и Иницијатива за Лајковац. Недавно су отворене канцеларије у Нишу, Сомбору и Ужицу, а ускоро се очекује отварање канцеларија и у Новом Саду, Панчеву и многим другим градовима широм Србије.

“Свих ових година борбе све смо сами урадили, све препреке смо пребродили. Никоме ништа не дугујемо и нећемо ни дуговати. На крилима подршке више од 100.000 људи на прошлогодишњим изборима, ушли смо у институције и показали да можемо да се боримо и да искористимо сваку прилику и у републичком и у градском парламенту да покажемо да политика може да се води другачије, да су теме климатских промена и социјалних неједнакости теме за XXИ век. Постали смо опозиција какву Србија треба да има. Зелено-леви фронт ће увек бити за сарадњу и показали смо да смо за сарадњу са другим опозиционим странкама, како у парламенту тако и на протестима. За нас ће сарадња ће увек бити без компромиса око наших основних вредности”, изјавио је Добрица Веселиновић, један од лидера Зелено-левог фронта.

ЗЛФ је партија која ће наставити да промовише вредности које је заступао покрет Не давимо Београд, односно да гради зелену, праведну, слободну и снажну Србију. Борићемо се на територији целе Србије за слободно грађанско друштво разумевања, правде, солидарности и једнаких шанси.

Циљ партије је економски раст од кога ће користи имати сви, а не само привилегована мањина, очување животне средине, као и изградња институција које ће унапређивати механизме поделе власти и спроводити законе једнако за све. Визија новонастале партије је друштво равноправности које не толерише насиље, као и неговање политике пријатељства, добросуседства и међународне сарадње. ЗЛФ се залаже за већа улагања у здравство, образовање и културу, здраву животну средину и права и једнакост за све, као и ургентно решавање стамбене кризе и увођење праведног система опорезивања.

Подсећамо да је прикупљање потписа за оснивање Зелено-левог фронта, успешно реализовано за мање од месец дана, у тридесет три градова и општина у Србији, како би постао партија која ће деловати на подручју целе Србије.

Зелено-леви фронт је 14. јула на Оснивачкој скупштини, усвајањем Програма, Статута и других стратешких докумената, званично постао политичка партија, док су 17. јула Министарству за државну управу и локалну самоуправу предати потписи грађана, што је омогућило да се Зелено-леви фронт упише у регистар политичких партија.

Захваљуљемо се свим грађанкама и грађанима на подршци и поверењу у овом подухвату и најављујемо борбу за друштво правде, солидарности, бриге и подршке у целој Србији.

Зелено-леви фронт

Можда ти се свиди

Оставите коментар