Почетна » ВЕСЕЛИНОВИЋ: ГОНДОЛЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ НЕЋЕ БИТИ

ВЕСЕЛИНОВИЋ: ГОНДОЛЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ НЕЋЕ БИТИ

од Жиг Инфо
0 коментар

Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника испред покрета Не давимо Београд и коалиције „МОРАМО за добар град“ изражава неверицу да постоји ико ко би свесно угрозио културно добро као што је тврђава Калемегдан само зарад своје финансијске користи.

“Да ли је могуће да је некоме пало на памет да бесмисленим пројектом гондоле угрози најзначајнији културно-уметнички споменик у Србији – тврђаву Калемегдан. Српска Напредна Странка и (са) њима повезани инвеститори су желели да овим пројектом себи обезбеде велику финансијску корист а да угрозе нашу културну баштину,” каже Веселиновић.

“Што се тиче покрета Не давимо Београд и коалиције “МОРАМО” гондоле на Калемегдану неће бити” изричит је Веселиновић.

Изградњи гондоле осим грађана, противе се и бројне невладине организације и струковна удружења јер сматрају да би се на тај начин оштетити или уништили делови културне баштине Београдске тврђаве.

Покрет Не давимо Београд већ је раније упозоравао да градска власт изменама урбанистичких планова поново покушава да отвори могућност градње гондоле и да Нацрт плана генералне регулације показује да се од те идеје није ни одустало, иако је Управни суд одлучио да се пројекат заустави. Идеја о гондоли је Београдску тврђаву ставила на листу Седам наугроженијих споменика Европе.

Можда ти се свиди

Оставите коментар