Почетна » ЗЛФ: Нерешавањем проблема аерозагађења у Ваљеву, актуелна власт врши насиље над грађанима

ЗЛФ: Нерешавањем проблема аерозагађења у Ваљеву, актуелна власт врши насиље над грађанима

од Други Пишу
0 коментар

Зелено-леви фронт је оквиру кампање Србија против насиља посетио Ваљево, а кандидати за народне посланике разговарали су са грађанима Ваљева које највише мучи питање загађења ваздуха, сиромаштва и корупције.

Ваљево је један од црних рекордера у Србији по питању загађења ваздуха, нарочито ПМ 10 честица. Чак двеста педесет грађана по извештају Светске здравствене организације на годишњем нивоу изуби живот изазвано овим проблемом.

“Загађење је толико страшно да ми 7 месеци годишње имамо такве вредности ПМ 10 честица да је живот у нашем граду неподношљив. Актуелна власт тиме што није ништа није урадила по питању аерозагађења, врши насиље над грађанима Ваљева”, каже кандидат за народног посланика Љубомир Радовић. “Морамо преузмети ствар у своје руке, да коначно људи којима је стало до свог града и своје политике почну да воде оне политике које ће бити у интересу грађана”, додао је Радовић.

“Ваљевке и Ваљевци већ годинама покушавају да укажу на проблем загађења ваздуха, али су локалне власти остале неме и глуве на све то. У Ваљеву је поред индивидуалних ложишта проблем и фабрика Крушик која у свом погону користи лигнит”, каже Анђела Рувидић, кандидаткиња ЗЛФ у коалицији Србија против насиља.

“Последњих година смо све сиромашнији, новчаници су нам празнији, а цене веће. Морамо да пружимо себи могућност да живимо боље и утичемо на смањење корупције. Град Ваљево је донео локални антикорупцијски план који се не примењује. Корупција је велика и у јавним набавкама, зато што нисмо упознати са уговорима које држава закључује. Морамо се изборити са неоснованим трошењем новца, заштитити своје животе и утицати да они буду много квалитетнији”, навела је Марина Мијатовић.

Зелено-леви фронт и коалиција Србија против насиља су саставили сет директних мера које ће утицати да се квалитет ваздуха у нашим градовима побољша. Србија против насиља је Србија у којој сваки њен грађанин и грађанка имају право на здрав ваздух и на здраву животну околину.

Можда ти се свиди

Оставите коментар