Почетна » Стефановићева “поштарка” побегла из МУП пре краја мандата

Стефановићева “поштарка” побегла из МУП пре краја мандата

од admin
0 коментар

 

Да ће Томашевић напустити МУП заједно са својим шефом Стефановићем, било је сасвим очекивано, имајући у виду да је њено бивствовање у поилицији, све време, крајње упитно. Према званичном решењу о разрешењу објављеном на сајту Владе, Томашевић је писмену оставку поднела 8. децембра, да би јој два дана касније била уважена.

Томашевић је у фотељу начелнице новоформираног Сектора за људске ресурсе засела у марту 2016, да би од наредне године постала и Стефановићева помоћница. У њеној званичној биографији на сајту МУП стајало је да је у то министарство дошла из ЈП “Поште Србије”, због чега се одмах повело питање њене стручности да се бави новом функцијом у МУП.

“Помоћница министра полиције је каријеру почела у земунској пошти 2000. године. Касније је напредовала од места руководиоца Службе за поштанску мрежу до шефа Дирекције за поштански саобраћај у Сектору за квалитет поштанских услуга. У МУП је дошла као директорка Дирекције за писмоносне услуге и заменица директора Функције услуга. Неко ће помислити да је нова помоћница министра можда током формалног образовања стекла знање о полицији и управљању људским ресурсима. На то не упућује диплома Правног факултета и мастер на Факултету организационих наука, где јој је тема завршног рада била унапређење поштанских услуга у циљу подизања задовољства корисника.

Намеће се логично питање: шта помоћницу министра унутрашњих послова квалификује да води новоформирани Сектор за људске ресурсе, који би требало да у потпуности промени рад полиције у Србији, уведе фамозно каријерно напредовање и професионализује полицију”, запитао се Саша Ђорђевић из центра за безбедонсону политику, у свом ауторском тексту објављеном на Пешчанику, из априла 2016.

Стручност која јој је одмах доведена у питање, Томашевић међутим, није представљало никакав проблем, па ју је тако Влада у јануару 2017. именовала за помоћницу министра од укупно пет колико их је Стефановић имао. Медији су је означавли као једну од најблиђих Стефановићевих сарадница, а у жижи јацвности нашла се и у августу, након што су представници демократске странке поднели Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против министра за спорт Вање Удовичића.

У пријави, која је остављена на писарници Тужилаштва за организовани криминал, између осталог, пише да постоји основана сумња да је актуелни министар спорта давао преко Министарства велике износе за Савез за рекреацију и фитнес, чији је председник Драган Томашевић, Катаринин супруг.

Иван Милићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар