Почетна » НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ 27 ГОДИНА: Црвена звезда на крову света (ВИДЕО)

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ 27 ГОДИНА: Црвена звезда на крову света (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Црвено-беил у Токију савладали Коло Коло са 3:0. Били смо сви као један, одолели смо свим притисцима – причао је Владица Поповић

На данашњи дан, пре 27 година, Црвена звезда се попела на врх света и освојила Интерконтинентални куп у Токију победом над чилеанском екипом Коло Коло (3:0), што је највећи успех у историји југословенског и српског фудбала.

Пред 60.000 гледалаца на Националном стадиону у Токију Звезди је тријумф против шампиона Јужне Америке донео Владимир Југовић (два гола) и Дарко Панчев, без обзира што је од 43. минута играла са играчем мање због искључења Дејана Савићевића.
Црвено-бели су урадили оно што ниједан руги тим из источне Европе није – пехару Купа шампиона из Барија у истој години придодали су и титулу првака света.

Ни ратно стање у земљи, ни одлазак доброг дела шампионског састава (Просинечки, Стојановић, Бинић…), ни несугласице са управом око премија за победу, нису омеле фудбалере Црвене звезде да се издигну изнад ситуације и испишу нове странице историје.

– Били смо сви као један, не смемо да заборавимо грађански рат и крвави сукоб и да смо у таквим околностима одолели свим притисцима. После толико година и са ове тачке, све то много мирније гледам – причао је тренер тадашње екипе Владица Поповић.

Звездин тим из Токија: Милојевић, Радиновић, Василијевић, Југовић, Белодедић, Најдоски, Стошић, Ратковић, Панчев, Савићевић, Михајловић.

 

Тањуг

Можда ти се свиди

Оставите коментар