Почетна » Шокантан крај утакмице: Србија без полуфинала, Хрватска славила након невероватне драме, Мандићу „бруталити“

Шокантан крај утакмице: Србија без полуфинала, Хрватска славила након невероватне драме, Мандићу „бруталити“

од Други Пишу
0 коментар

Ватерполо репрезентација Србије поражена је од Хрватске у четвртфиналу Светског првенства резултатом 15:13 (4:4, 5:5, 2:1, 4:3), па ће „делфини“ морати да се задовоље борбом за пето место на турниру у Дохи.

Када је првим местом у групној фази и пласманом у четвртфинале и дефинитвно „оверена“ виза за Олимпијске игре, било је очекивано да ће Србија против Хрватске играти растерећено.

Уместо тога, и једни и други у меч су ушли стегнути, а Хрвати су нешто мању стегу искористили да се одлепе на 3:1 већ у уводним минутима.
Но, завршница друге деонице припала је Србији која је успела да преко Немање Вица и Саве Ранђеловића поравна на 3:3, а прва четвтина завршена је 4:4.

У другој се игрлао гол за гол, „делфини“ су водили, Хрвати стизали, а на полувремену је било 9:9, а Србија је у том периоду имала и два гола вишка након две минијатуре Николе Јакшића.

Иако је изгледало као да би могли да сломе отпор ривала, изабраници Уроша Стевановића су у трећој деоници стали, почели су да промашују готово све, па је Хрватска тај део игре добила 2:1 и у завршницу ушла са 11:10.

У последњих осам минута „делфини“ су држали егал све до 4:27 пре краја меча када је Страхиња Рашовић погодио за 12:12. Уследила је веома лоша завршница – промашај Рашовића са петерца (претходно и Душан Мандић промашио један), затим је Рашовићу испала лопта у нападу који је модао да донесе ново изједначење, а Хрватска је отишла на 14:12.

Требало је Србија да има напад за прилазак на гол минуса али је то пало у воду када је Мандићу због ударања ривала ногом досуђен „бруталити“; па је Хрватска рутински меч привела крају.

Србију очекује борба за пето место у наставку шампионата, а у том делу турнира ће снаге одмерити са пораженим из меча Мађарска – Француска, док ће бољи из овог меча за финале играти против Хрватске.

„Делфине“ је предводио Рашовић са три гола, док је код Хрватске Лорен Фатовић бројао до четири.

Србија – Хрватска 13:15 (4:4, 5:5, 1:2, 3:4)

Базен: Доха; Судије: Јоргос Ставридис (Грчка), Франк Оме (Немачка)

Србија: Филиповић, Мандић 2, С. Рашовић 3, Ранђеловић 1, П. Јакшић, Вучинић 1, Драшовић, Н. Јакшић 2, Вицо 2, Убовић 1, Лукић 1, В. Рашовић, Митровић

Хрватска: Бијач, Бурић 3, Фатовић 4, Лончар 1, Лазић 1Биљака, Вукићевић, Жувела 3, Маринић Крагић 1, Врлић, Харков 2, Крзић, Анић

Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Страхиња Николић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар