Почетна » Србија је заиста земља кошарке: Девојке разбиле домаћина и обезбедиле четвртфинале Евробаскета, желе да понове успех „орлића“

Србија је заиста земља кошарке: Девојке разбиле домаћина и обезбедиле четвртфинале Евробаскета, желе да понове успех „орлића“

од Други Пишу
0 коментар

Сјајно.

Женска репрезентација Србије за девојке узраста до 20 година пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Литванији, пошто је у осмини финала била боља од домаћина са 86:46 (30:14, 16:10, 16:9, 24:13).

Ривал у четвртфиналу биће селекција Турске која је у осмини финала избацила Пољску (70:63).

На Шампионату у Литванији следи дан одмора, такмичење се наставља у петак. а Србија четвртфинале игра од 12 часова.

Наше девојке су у осмину финала ушле као благи фаворит и тај епитет су од првог минута оправдале. Тачно три минута су држале домаћина без коша, а на другој страни нанизале осам поена и ставиле себе у сасвим добру стартну позицију.

Није дуго прошло, а наш суфицит је био и двоцифрен, пошто је Невена Росић је погодила тројку за 15:5.

Играле су изабранице селекторке Дајане Бутулије одлично на обе половине терена. Сјајном одбраном, дизале самопоуздање у нападу, о чему најбоље говори податак да су већ у првом периоду убациле чак 30 поена, на прву обавезну паузу отишле са 16 поена предности – 30:14.

 

Литванија је за тренутак одговорила, али то није било довољно да се угрози наша предност, нити победа. Уз очекиване успоне и падове, наше девојке су одржавале дистанцу и сигурно ишле ка победи.

У свим параметрима игре биле су бољи ривал, а посебно радују чак 54 скока – 18 у нападу, као и 27 асистенција.

Све девојке су добиле шансу, најефикаснија је била Јована Спасовски са 22 поена и 11 скокова, Анђела Маројевић је додала 16 поена, а двоцифрен учинак уписала је и Дуња Зечевић – 14 поена, уз 5 скокова.

Тако ће младе девојке покушати да понове успех „орлића“ који су недавно стали на кров Европе у Нишу.

Foto: Fiba.basketball

Андреј Јаковљевић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар