Почетна » Алкараз наставља потеру за Ђоковићем – добија појачање које му је фалило у Аустралији

Алкараз наставља потеру за Ђоковићем – добија појачање које му је фалило у Аустралији

од Други Пишу
0 коментар

Карлос Алкараз се није баш добро провео на Аустралијан опену, пошто је у четвртфиналу поражен од Александера Зверева са 3:1 у сетовима, али се већ окренуо новим изазовима.

Млади Шпанац је почео да тренира и да се спрема за турнире на шљаци у фебруару, које је играо и претходних сезона.

Тренутно други рекет света ће највероватније играти на турнирима у Рио де Жанеиру и Буенос Ајресу. Турнир у Аргентини игра се од 12. до 18. фебруара, а у Рију недељу дана касније.

Како је пренела шпанска „Марка“, Алкараз ће на тим турнирима у свом боксу имати и тренера Хуана Карлоса Ферера, који је пропустио Аустралијан опен због операција колена.

Фереро је воема битан за Алкараза током мечева, јер често комуницирају и договорају тактику, а његов изостанак у Аустралији се и те како осетио.

Последњи меч на шљаци Карлитос је одиграо 22. јула прошле године, на Хопман купу у Ници против Борне Ћорића.

Популарни Карлитос ће бранити титулу у Буенос Ајресу и финале из Рија, а то му је веома битно и због потере за Новаком Ђоковићем на АТП листи.

Српски тенисер тренутно има 9.855 поена, док је Алкараз на 9.255. Новаку ће у фебруару бити обирсани бодови из Дубаија, где је прошле године стигао до полуфинала, јер ове сезоне тамо неће играти.

Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Оливер Мијушковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар