Почетна » СТРУЧЊАЦИ ИЗ СВЕТА ПСИХОЛОГИЈЕ И ТЕНИСА Фрустрирани човече, окани се више Нолета!

СТРУЧЊАЦИ ИЗ СВЕТА ПСИХОЛОГИЈЕ И ТЕНИСА Фрустрирани човече, окани се више Нолета!

од admin
0 коментар

Није тајна да легендарни шведски тенисер Матс Виландер не воли Новака Ђоковића и да користи сваку прилику да омаловажава његов учинак. Последња изјава „стручњака” белог спорта дигла је пуно прашине како у свету, тако и у Србији.

Матс је после пораза нашег најбољег тенисера од Ендија Марија на Завршном мастерсу у сезони оплео по Нолету, али и по српском народу
– Новак је завршни Мастерс освајао пет пута. Заиста нико не жели да Ђоковић опет победи, осим неколико стотина Срба.

Ова прозивка изазвала је лавину коментара. Против ксенофобичног Виландера глас су подигли многи. Од обичних навијача широм света до великог броја Енглеза, који су затражили да Виландер добије отказ на телевизији.

А због чега Виландер толико мрзи Ђоковића? Одговор на ово питање затражили смо од бројних стручњака, од психолога до тениских зналаца.
– Виландер је одавно предводник клуба хејтера Новака Ђоковића! Још пре играчке кризе у коју је Ноле запао Матс га је вербално малтретирао.

Швеђанин покушава да минимализује успехе Србина, а ово што изјављује у последње време је класична мржња. Ми можемо некога да волимо или да не волимо, али не можемо да му оспоримо успехе. Људи који се тако понашају раде то из фрустрације и зависти. Да Ђоковић није из „тамо неке Србије”, Матс му не би ни оспоравао квалитете, како људске, тако и тениске. Рећи да Нолета прати стотинак Срба је смешно – јасно поручује наш познати психолог Александра Јанковић.

Mržnja samo  kulja: Mats  Vilander

За њу није спорно да Виландер треба да понесе „титулу” србомрсца.
– Новак није шампион само зато што је најбољи тенисер већ и због тога што му је понашање на завидном нивоу. Виландерова дискриминација Србина настаје из те врсте зависти. Швеђанин никада није био славан у играчким данима као, рецимо, Џон Мекинро, али ће га зато сви упамтити као Ђоковићевог мрзитеља. Њему је свеједно да ли ће Мари, Надал или Федерер бити први на АТП ранг листи, само да Ђоковић не буде. Можда је такав према Новаку и због геј лобија, али не желим то да потенцирам – наговестила је Јанковићева.

Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп репрезентације, пожелео је после најновијих Матсових изјава да се сретне са Швеђанином.
– Сматрам да је Матс Виландер још једном показао да иза њега стоје одређене институције и људи које он представља. Систематично раде да умање резултат најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића.

Неко ко је направио такве резултате заслужује само респект. Већ виђено је да га никад није похвалио, него када победи, прича како је Новаков противник имао лош дан и да му није ишло. Једног дана ће се открити за кога ради и ко му плаћа да прича то што прича. Могуће је да не воли Србе и мислим да је његов став јадан и бедан. Видели сте како је Ђоковић честитао Марију на победи и још једном показао колика је величина. Швеђанину нека иде на част понашање, видим да хвали друге играче и пре финала Лондона је рекао да је Енди шампион шта год урадио. Ма сигурно ради за неког! Пуно пута сам говорио да ме чуди његово понашање. Веома негативно прича и то прелази чак у зону мржње. Заиста не схватам зашто. Када се будемо срели, лично ћу му рећи шта имам да му кажем, ако не буде побегао – закључио је у даху Обрадовић.

„Ljubomoran  je na Novaka“:  Radmilo  Armenulić

Арменулић: Зачепи уста, и жена те је оставила

Радмило Арменулић се сетио једног детаља из живота Матса Виландера који објашњава много тога. – Пошто Виландеров идол Федерер не игра, онда навија за Марија, а псхихички је оптерећен Ђоковићем. Виландер је злонамеран према Србину зато што није имао ни делић каријере какву Новак има. Ја не могу да му помогнем, али очигледно му је потребна помоћ стручњака. Видео сам како се Швеђанин смејуљи у публици током финалног меча у Лондону, што, у најмању руку, није лепо. Имао сам прилику да га упознам и могу вам рећи да ме је потпуно разочарао. Није био овакав раније, а можда се разлог крије у томе што се његова дугогодишња девојка удала за Стефана Едберга. Чим је и она побегла од њега, то говори о каквом се човеку ради. Био је нормалан, не знам шта му се у међувремену десило. Постао је неки репортер, а ни тај посао не ради маестрално. Има вештачки осмех, па ми се баш смучио. Поручио бих му да затвори уста, доста је будалаштина причао.

Бекер: поверио бих Нолету живот!

Ђоковићев тренер Борис Бекер ставио је тачку на нагађања о наставку сарадње са светским бројем два. – Прошлих шест месеци било је најтеже откако сам шеф његовог тима. Истина, руке су нам биле мало везане, нисмо баш знали шта да радимо пошто се фокусирао на приоритете ван терена, проводећи време с породицом и око својих пословних подухвата. Али заслужио је да се одмори, последње две и по године Новак је био као машина – објаснио је Немац. На директно питање да ли наставља сарадњу са Ђоковићем, Бекер је поручио: – Волео бих да останемо заједно, али пита се шеф. Такмичар је у срцу и када бих могао да бирам човека који би играо за мој живот, одабрао бих њега. Верујем му!

Л. Д. – В. З.    Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар