Почетна » Данас сазнаје: Палма наводно поруком раскинуо коалицију са Дачићем, социјалисти сумњају у аутентичност поруке

Данас сазнаје: Палма наводно поруком раскинуо коалицију са Дачићем, социјалисти сумњају у аутентичност поруке

од Други Пишу
0 коментар

Најдуговечнија коалиција на нашој политичкој сцени између Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије Драгана Марковића Палме више не постоји, сазнаје Данас у круговима блиским СПС-у.

Како наводе социјалисти сарадњу дугу 16 година једнострано је данас раскинуо Палма.

У његово име поруку којом се раскида сарадња послао је Живота Старчевић, потпредседмик ЈС.

Поруке су послате на телефоне комплетног руководства СПС, Ивици Дачићу, председнику социјалиста, председнику извршног одбора Владану Заграђанину, као и свим потпредседницима.

„Поштовани, желим да вас информишем да не желим више да вам будем на терету, како је мој поштовани брат Ивица Дачић рекао мени како му ви стално спочитавате. Веома брзо ћу бити у једној емисији, на телевизији која наравно није Шолакова, и саопштити да ја више нисам у коалицији са вама, а да ћу на следеће изборе изаћи самостално. Желим вам пуно успеха у даљем раду. Драган Марковић Палма“, стоји у поруци.

Попредседници СПС признају да су добили поруку којом Палма раскида сарадњу са социјалистима, али појединци сумњају у аутентичност поруке коју су добили.

„Палмина наводна порука је на нивоу паланачког трача. Ја немам манир да у томе учествујм. И искрено сумњам у аутентичност поруке“, истиче један од потпредседника СПС.

Владан Заграђанин каже за Данас да коалиција траје од 2008. године и била је базирана на принципијелним начелима, а у интересу искључиво Србије и њених грађана.

„Поруку сам добио од Жике Старчевића, заменика председника ЈС, али је не бих коментарисао. У сваком случају, што се нас у СПС-у тиче, ми смо били више него коректан партнер. Ако је то њихова дефинитивна одлука, желим им све најбоље у будућем самосталном раду“, истиче Заграђанин.

Новица Тончев, потпредседник СПС, каже да поруку није добио, али да је чуо да су „неки његови другови“ добили.

„О томе ћу да говорим на органима странке, ако је ово истина“, каже Тончев.

Аутентичност поруке Данас је покушао да провери и на другој страни.

Наводни Палмин емисар Живота Старчевич није потврдио за Данас да је порука коју је наводно послао аутентична.

„Не знам шта ме питате, да ли је то неки нови трач. Немам коментар на тако нешто“, написао је у поруци Данасу Живота Старчевић, не желећи да разговара о поруци која је поприлично узнемирила социјалисте.

foto FoNet Aleksandar Barda

Мирјана Р. Миленковић    Данас

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар