Почетна » Петар Бошковић: Вучић командује војском, али није врховни командант

Петар Бошковић: Вучић командује војском, али није врховни командант

од Жиг Инфо
0 коментар

Члан Председништва Србија центра Петар Бошковић осврнуо се на тврдње Сузане Васиљевић да је и он називао Александра Вучића врховним командантом рекавши да је Вучића видео свега два пута у животу, без икаквог контакта, у улози шефа државе.

“То што је Војска Србије под Вучићевом јурисдикцијом и то што је у сарадњи са начелником Генералштаба значи да он командује војском, али то не значи да је врховни командант. То звање и чин не постоји, већ је то термин који је увео Александар Вулин, наредивши постављање Вучићевих слика у војне касарне”, рекао је Бошковић у интервјуу за Нова.рс.

Бошковић је напоменуо да увођењем војног рока од 75 дана Србија неће добити ништа и да “власт злоупотребљава јавно мњење и креира једну врсту димне завесе за актуелне догађаје на КиМ, као и за оно што је Александар Вучић потписао на Охриду”.

“Постоји још један проблем – власт не жели да призна да је упропастила војску, и то нарочито у моралном смислу. Будући да је 13.000 људи у последњих пет година напустило војску, они који су остали морају да преузму послове оних који су отишли. То значи да је и обученост војника лоша, а на све то СНС планира да уведе редовни војни рок како би попунила испражњена места”, рекао је Бошковић.

Према његовом мишљењу Војска Србије се о овој одлуци није битно питала, “у супротном, до сада би се неко огласио из војске и изнео своје мишљење о томе”.

“Добровољно служење војног рока је, иначе, шест месеци – према томе, јасно је да је одлука о служењу војног рока, у најмању руку, шизофрена. Осим тога, ако се обавезни војни рок заиста уведе, где ће сви ти људи бити смештени и како обучити толико људи? Више се не може сместити, као некада, по 50 људи у једну спаваоницу”, рекао је Бошковић и додао да је у питању политички потез, а не војни.

Поводом куповине 12 Рафал авиона од Француза Бошковић је рекао да иста служи Вучићу као и куповина ПВО система од Кине, хеликоптера од Немаца или оклопних возила од Русије.

“У питању је покушај седења на више столица, тачније реч је о политици која служи искључиво за опстанак СНС-а на власти, као и за подршку коју треба да добије”.

Говорећи о извозу наоружања у Украјину Бошковић је рекао да извоз оружја и муниције значи да се заузима нека страна у сукобу.

“Постоји то лицемерје када је реч о односу Србије са Русијом – не уводимо санкције Русији, а са друге стране продајемо Украјини муницију. У дипломатском смислу, то је све у сврху председника Србије Александра Вучића”, закључио је Бошковић

 

Petar Bošković Foto Demostat

Можда ти се свиди

Оставите коментар