Почетна » Нови оптимизам о приступању политичкој странци Зелено-леви фронт

Нови оптимизам о приступању политичкој странци Зелено-леви фронт

од Други Пишу
0 коментар

Са задовољством вас обавештавамо о променама које ће се десити у наредном периоду.

Оснивач Новог Оптимизма, Бранислав Гута Грубачки, и чланица Управног одбора НО, Сенка Јанков, донели су одлуку о приступању политичкој странци Зелено-леви фронт. Грубачки и Јанков саопштавају да су одлуку донели из жеље да борбу за бољу Србију наставе на другачији – институционалан начин.

„Од самог оснивања Новог Оптимизма и почетка нашег активистичког рада непрестано смо се залагали за основна људска, политичка, социјална, економска, еколошка права и слободе. Кроз грађански активизам, промовисање и заговарање, радили смо на остваривању кључних принципа из нашег Манифеста, с намером да допринесемо стварању праведнијег друштва заснованог на владавини права и поштовању закона. Сада сматрамо да је време да се наша борба настави политичким путем и у институцијама. Одлучили смо да приступимо Зелено-левом фронту и будемо део новог градског одбора у Зрењанину. Наш циљ је политичка активност првенствено на нивоу општине, али и на нивоу Покрајине Војводине и Србије. Ваше поверење, подршка, отвореност за сарадњу били су више него драгоцени. Захваљујемо вам се на томе. Овде стављамо три тачке јер се радујемо наставку сарадње”, саопштили су Грубачки и Јанков.

Покрет Нови Оптимизам саопштава да ће учлањење Сенке Јанков и Бранислава Гуте Грубачког у Зелено-леви фронт бити организовано у четвртак 25. јануара, у Зони друштвеног дијалога, Сарајлијина 2А, у Зрењанину, од 18х.

Покрет Нови Оптимизам наставља своје деловање у досадашњем духу и остаје посвећен промовисању и спровођењу различитих облика грађанског активизма. Настављамо с промовисањем идеја Новог Оптимизма и учешћем у различитим акцијама чији је циљ слободно, развијено и боље друштво.

Можда ти се свиди

Оставите коментар