Почетна » СТАНОВНИЦИ КАЛУЂЕРИЦЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ БЕЗ ВОДЕ! ,,ВОДОВОД“ МОТРИ НА ЊИХ ДА НЕ ОДВРНУ ВЕНТИЛ!

СТАНОВНИЦИ КАЛУЂЕРИЦЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ БЕЗ ВОДЕ! ,,ВОДОВОД“ МОТРИ НА ЊИХ ДА НЕ ОДВРНУ ВЕНТИЛ!

од admin
0 коментар

Становници Улице Ђуре Ђаковића у Калуђерици већ 13 дана немају воду на 40 степени Целзијуса због квара који се догодио пре 13 дана. Из „Водовода“ кажу да је одговоран власник септичке јаме и да су чекали да вода буде исправна за пиће.

Редакцији „Блица“ пожалила се читатељка која је испричала да је у среду, 26. јула, смањен притисак на минимум да би већ следећег дана вода била потпуно искључена и од тада до данас није било ни капи, а све због мешања са септичком јамом.

– Надлежни су дошли и прво смањили притисак, јер наводно нису смели да искључе воду, да би у четвртак запослени у „Водоводу“ заврнули вентиле, потом санирали квар и урадили први сет тестова којим би проверили да ли смеју да пусте воду. Прошлог уторка је њихова екипа испирала водоводну мрежу и од тада па до данас чекамо резултате у немогућим условима живота – рекла је К. Л. која станује на почетку Улице Ђуре Ђаковића.

У дугој улици у којој има преко 30 кућа и неколико стамбених зграда постављене су две аутоцистерне на два краја.

– Људи сипају по 15 балона воде и вуку их кућама на преко 40 степени. Огромне су гужве, те се дешава да неко са другог краја улице дође на почетак. Купујемо воду, а за прање веша, поред цистерне, користимо и воду коју узимамо од рођака који је имају. Услови живота су нехумани, две недеље живимо без капи воде. Овде има старијих људи и мале деце, а надлежни не показују ни трунку одговорности – забринуто прича суграђанка и додаје да не зна шта ће ако резултати узорковања поново буду негативни.

Она прича да сумњају да је багериста пробушио цев када су копали улицу због или да је комшија сам покушао да узме ствар у своје руке када је вода почела да цури, али да нико од њих не зна истину јер из „Водовода“ увек добију одговор да морају сачекати резултате. Додаје и да службе њиховог обезбеђења дежурају како неко од њих не би укључио воду.

Међутим, из „Београдског водовода“ кажу да је служба санитарне контроле узорковањем потврдила присуство фекалија у цевоводу и да вода не може бити укључена све док узорак не буде показао да је исправна за пиће.

– За контаминацију је одговоран власник септичке јаме који је извршио машински ископ у зони цевовода, при чему је дошло до оштећења водоводне цеви и продор фекалија у њу. Претходних дана наш цевовод је дезинфикован, испран два пута и узоркована је вода, али остаје проблем њихових унутрашњих инсталација због чега вода и даље није за коришћење. Данас и сутра ћемо враћати водомере да бисмо могли да проверимо њихове инсталације. Дакле, биће узоркована вода на прикључцима, односно кућама на којима су се вратили водомери, а то је првих десет кућа од места дефекта. Онда ћемо сачекати узорак њихових унутрашњих инсталација и сходно томе ћемо се понашати. Ако су резултати добри, онда ће вода бити за пиће, а ако нису понављаћемо процес испирања унутрашњих инсталација, дезинфекције, узорковања све док резултати не буду позитивни – објаснили су.

ИЗВОР: БЛИЦ

СУЗАНА ЛУКОВИЋ

ФОТО: БЛИЦ

Можда ти се свиди

Оставите коментар