Почетна » БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ „Кућица здравља“ од 11. до 17. септембра у земунском насељу Алтина

БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ „Кућица здравља“ од 11. до 17. септембра у земунском насељу Алтина

од Други Пишу
0 коментар

У земунском насељу Алтина од 11. до 17. септембра биће постављена „Кућица здравља” у којој ће грађани моћи бесплатно да обаве примарне превентивне прегледе. Ово је јединствена прилика да без чекања, заказивања, као и без здравствене књижице грађани провере своје здравље, а обухваћене су све категорије становништва – најстарији суграђани, жене и млада популација. Посебно се водило рачуна о значају вежбања за одржавање доброг здравља и кондиције, али и о потреби да млади посете психолошко саветовалиште.

„Кућица здравља”, коју су организовали Градска општина Земун и Дом здравља „Земун”, биће отворена за грађане целе седмице од 8 до 15 сати.

Први дан контрола вида

Првог дана, 11. септембра, биће организовани прегледи „Превенцијом до бољег вида”, где ће се, између осталог, контролисати оштрина вида, али и обавити преглед очног дна и мерење крвног притиска. Грађани ће добити и савете о правилном узимању терапије.

Уторак за превенцију ендокринолошких болести

Превенцији ендокринолошких болести посвећен је уторак, када ће се обављати превентивни преглед особа са дијабетесом, радити ултразвук штитасте жлезде, ЕКГ, мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви.

Среда посвећена младима

Среда ће бити посвећена младима, те ће заинтересовани, осим превентивних прегледа, имати прилику да посете и психолошко саветовалиште.

Четвртак и превенција кардиоваскуларних болести

Превенција кардиоваскуларних болести, које су све учесталије услед брзог начина живљења, биће организована у четвртак, 14. септембра. Осим уобичајених примарних прегледа, грађанима ће бити омогућен интернистички преглед, као и ултразвук абдомена.

Петак дан за значај вежбања

Значај вежбања за здравље људи посебно ће бити наглашен у петак, 15. септембра, када ће заинтересовани моћи да сазнају све о правилном држању тела, да се информишу о вежбама, али ће и овог дана бити доступни примарни прегледи.

Викенд у знаку женског здравља и најстаријих суграђана

Брига о женама и њиховом здрављу, као и о најстаријим суграђанима резервисана је за суботу и недељу. У суботу ће жене моћи да обаве гинеколошко саветовање и ураде ултразвук дојки, док ће у недељу најстаријим суграђанима бити омогућено стоматолошко саветовање, као и консултације са патронажном сестром.

Организатори позивају грађане да искористе ову могућност и да у што већем броју посете „Кућицу здравља“ и провере своје здравствено стање.

Детаљи свих прегледа

FOTO: SHUTTERSTOCK

Миљана Кљајић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар