Почетна » Бркић: Нисмо прихватили да будемо лутке у представи владајуће већине

Бркић: Нисмо прихватили да будемо лутке у представи владајуће већине

СРЦЕ - саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Покрајински посланик и потпредседник Србија центра др Михаило Бркић изјавио је да опозиција није присуствовала данашњој седници о избору Покрајинске владе јер им ни до почетка седнице Скупштине АПВ нису достављена ни имена будућих секретара.

  • Бојкотовали смо седницу Покрајинске скупштине јер није нормално да тридесет седам посланика улази у салу а да ми не знамо име ниједног будућег секретара. Не њихове биографије, него да чак не знамо ни ко су. Доведени смо у ситуацију да будемо нека врста лутака које треба да учествују у позоришној представи. То нисмо прихватили“, рекао је Бркић за Н1.

Он је истакао да је опозиција предложила да се избор чланова Владе АП Војводине одложи јер су добили предлог и биографију само мандатара.

  • Владајућа већина то није прихватила тако да је наш одговор на њихову неколегијалност био то да не уђемо у салу и пошаљемо поруку да не прихватамо улогу статисте у овом политичком процесу“.

Бркић је цитирао и једног од наших родоначелника правне наука Валтазара Богишича који је рекао „Што се грбо роди живот не исправи“.

  • Читав изборни процес и конституисање Скупштине је под великим упитним легитимитетом. Седамдесет пет дана је Скупштина паузирана да би сад била у цајтноту и сад наврат – нанос хајде да изаберемо последњег дана владу. То све иде у прилог томе да што се грбо роди живот не исправи“, закључио је Бркић..

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар