Почетна » Лешинари, трешње из Пудараца и Ферари: Који су то симболи протеста „Србија против насиља“?

Лешинари, трешње из Пудараца и Ферари: Који су то симболи протеста „Србија против насиља“?

Свако се на свој начин бори против насиља, а трешње су његов избор

од Други Пишу
0 коментар

Сви велики грађански протести у Београду имали су своје симболе. Протест „Србија против насиља“ изнедрио је нове симболе, а не њему су се срели са неким старим симболима, које памтимо још из дведесетих.

Протести „Србија против насиља“ у Београду неки би рекли да су изнедрили заборављене вредности. Поред истрајности и достојанствености, што се могло приметити упротестим грађана, који су упрскос провокацијама остали мирни, сведоцим смо и хуманих гестова појединаца. Пример је свакако и Душан Јевтић, момак који је сугађанима делио своје трешње за време протеста.

Он је екипу емисије „Међу нама“ на свом имању дочекао насмејан држећи у рукама баш те воћкице. Каже да се свако на свој начин бори против насиља, а да су трешње његов избор.

И док се рађај нови буде се и стари симболи, протести у Београду добили су, може се рећи, јачину када се изнад масе завиорила чувена Ферари застава. Иста она која је била симбол чувених протеста због изборне крађе 1996. и 1997. године. Саговорник емисије „Међу нама“ каже да је реч о застави која јесте његова али да је за њу заслужно много људи и да је на крају дана није битно ко је у рукама носи, већ симболика коју она шаље.

Погледајте прилог Аните Икановић из емисије „Међу нама“:

 

Тв Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар