Почетна Друштво „Ми други излаз немамо“, радници лесковачке фабрике „Џинси“ чекају председника

„Ми други излаз немамо“, радници лесковачке фабрике „Џинси“ чекају председника

од Други Пишу
0 коментар

Више од 300 радника текстилне фабрике у стечају „Џинси“ у Лесковцу, најавили су да ће вечерас пре 19 часова сачекати председника Србије Александра Вучића испред новог лесковачког стадиона како би од њега затражили да им се исплате заостала примања.

„Ми други излаз немамо. Градоначелник Лесковца је обећавао да ћемо брзо добити зараде, уплате доприносе и путне трошкове, али изгледа да нема ту моћ“, казао нам је један од организатора.

Пола сата раније, прес конференцију испред стадиона заказао је и Градски одбор „Србија центар“ СРЦЕ из Лесковца поводом доласка председника Александра Вучића у овај град.

Председника Србије лесковачки одбор Странке слободе и правде (ССП) је позвао да градској болници обезбеди мамограф, два санитетска возила, агрегат и – постељину.

„Кад већ долазите код нас у Лесковац да обиђете стадион којем сте обезбедили бољу траву, што је добра вест, понесите и мамограф који не ради већ дуго“, поручила је председница Градског одбора ССП Јелена Спирић и указала да у Лесковцу нема услове за лечење.

Тражила је од председника Србије „и барем два санитетска возила“, те указала да је то од њега већ тражено пре две године када је 15 возила поклоњено Републици Српској.

Спирић је навела да је болници у Лесковцу потребан и један агрегат јер болница „зна да остане без струје сатима“, као пре пет дана када су обустављени прегледи.

Препоручила је председнику Србије да од својих домаћина тражи да „сврати до болнице“ чија друга фаза реконструкције, како је навела, траје више од 200 дана због чега су преполовљени капацитети.

Foto N1

Н1 Београд, Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар