Почетна » Шапић потврдио бесплатне уџбенике за ђаке у Београду од септембра: Ево каква ће бити процедура

Шапић потврдио бесплатне уџбенике за ђаке у Београду од септембра: Ево каква ће бити процедура

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је данас да ће уџбеници за основце и средњошколце у главном граду бити бесплатни, набављаће се по досадашњој процедури, али ће их ове шкоске године платити Град.Он је, за ТВ Прва, рекао да ће свака школа бирати издавача којег жели, како је то било и раније. ; „Једина је разлика што ћемо овога пута ми платити уџбенике, а до сад су плаћали родитељи“, рекао је Шапић.

Како је навео, „потписани су уговори са издавачима за основне и средње школе“.

Значи ми смо све што је до нас завршили како смо и обећали“, рекао је он и додао да ће београдске ђаке њихове књиге чекати у учионицама.

Он је рекао и да ће град од 1. септембра рефундирати родитељима новац за државне вртиће, у износи од 100 одсто, као и да ће на јесен деца у предшколским установама моћи да бесплатно уче енглески.

На питање о трошку који ће имати градски буџет због оваквих акција, Шапић је рекао да као градоначелник води социјално одговорну политику, тако да се „негде уштеди да би се дало на другој страни“.

„Тако сам радио и на Новом Београду, приоритет су потребе грађана, првенствено деце, биће још оваквих акција. Град се развија својом брзином, велики капитални пројекти иду, па иду, али чими ми се да некад заборавимо на тај свакодневни живот грађана. Трудићу се да још више о томе поведем рачуна“, рекао је Шапић.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар