Почетна » БИВШИ РАДНИЦИ ХОТЕЛА Годинама трпимо тортуру брата Данице Драшковић!

БИВШИ РАДНИЦИ ХОТЕЛА Годинама трпимо тортуру брата Данице Драшковић!

од admin
0 коментар

Бивши радници у београдском хотелу “Славија” тврде да их је директор тог хотела Веселин Јовићевић, брат од ујака Данице Драшковић, годинама малтреирао и понижавао, а на крају им и поделио отказе без основа, што је потврдила и Инспекција рада.

Како кажу за “Ало!”, директор се окомио на њих јер су указивали на незаконито склапање послова хотела. Како за “Ало!” прича један од отпуштених радника Жељко Маторчевић, ни решења Инспекције по којима је директор био дужан да га врати на посао након неоправданог отказа нису утицала на Јовићевића.

– Запослени у хотелу већ годинама трпе тортуру од директора и још неколико људи које је довео и поставио на високе позиције у хотелу, и то махом људе из СПО, пошто је близак тој странци – наводи Маторчевић. Он додаје да су се многи запослени тако разболели, док је неколико њих и отпуштено када се успротивило директору.
– Због укупних услова смо основали синдикат, чији сам био председник. Са те позиције сам упозоравао на бројне уговоре који су склапани са приватним фирмама на штету хотела. Тако је, рецимо, једној фирми плаћено 420 евра по соби за репарацију намештаја, иако је куповина новог намештаја коштала мање – 380 евра по соби. Такође је уведено соларно грејање, и то без урађене студије изводљивости, а за тај посао је плаћено око 50.000 евра. Систем се пак ево већ три године не користи – наводи Маторчевић, коме је убрзо по указивању на ове ствари уручен отказ.
– Одмах сам се обратио Инспекцији рада, која је донела решење у моју корист, али џабе. Јовићевић неће ни да чује да ме врати на посао, иако по закону мора – каже Маторчевић. У Инспекцији рада су потврдили за “Ало!” да су донели решење по којем је Маторчевић требало да буде враћен на посао. На име хотела најпре је отишла казна од 20.000 динара, а након тога још једна од 180.000 динара. И поред тога, руководство хотела је поручило да Маторчевића неће примити назад. Иако смо и од самог Јовићевића покушали да добијемо коментар на оптужбе радника, из хотела „Славија“ су поручили да немају коментар.

Кривична пријава

Против Веселина Јовићевића 2001. је поднета кривична пријава због оптужби да је као директор Управе пијаца Београд проневерио око 40 милиона динара у оквиру изградње пословног објекта на кванташкој пијаци у вредности од седам до осам милиона марака. Он је тада провео недељу дана у притвору, али је судски процес дуго тапкао у месту, те Јовићевић на крају није ни осуђен. Његово директоровање пијацама обележиле су афере ненаменског трошења новца, запошљавања рођака, рекетирања закупаца тезги…

И. Жигић   Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар