Почетна » Како болница да ради без анестезиолога?

Како болница да ради без анестезиолога?

од admin
0 коментар

 

– Одељења нефрологије и урологије су затворена. Шок соба је затворена. Не постоји ниједан здрав анестезиолог. Како болница да ради без анестезиолога? Повремено нам шаљу анестезиологе ако имају из Јагодине и Параћина да дежурају, али то није довољно – прича Дреноваковић, напомињући да је Министарство здравља одобрило хитан пријем медицинских сестара, пошто је велики број њих или заражен или у самоизолацији.

– Ово је политичка одлука да се болница на вештачки начин одржи – додаје уролог из Ћуприје.

Саговорник Данаса прича да се његова установа нашла у овој ситуацији јер нису поштовани протоколи. Он сам је до пре неколико дана радио иако је био у контакту са доктором Гораном Иванковићем, који је преминуо од корона вируса пре пет дана.

– Ја сам са доктором Иванковићем седео у истој соби, оперисали смо један поред другог. Требало је чим је доктор Иванковић дијагностикован као оболео од короне, да идем у изолацију. Уместо тога по налогу директора морао сам да радим још десет дана. Ко зна за то време с ким сам све био у контакту. Када смо ја и директор тестирани на корону у понедељак, ја сам радио 24 сата јер ми је директор наредио да радим док не стигну резултати. При томе Горан Иванковић предложио је још пре неколико недеља да се формирају тимови и да се ради у сменама како би се особље заштитило. Директор је то одбио јер наводно није добио такве инструкције од Министарства здравља – објашњава Дреноваковић.

Због изјава које је давао претходних дана у медијима, каже да су му стизале претње на друштвеним мрежама. Ипак, истиче да га политика не занима и да је причао из угла струке.

– Можда у Србији има заштитне опреме. Можда је било и за нашу болницу. Али је директор није расподелио – додаје доктор. По његовом мишљењу извор свих проблема је чињеница да су команданти кризних штабова на локалу политичари а не стручни људи.

– Они не шаљу праве информације у централу у Београд, јер желе да заштите себе. Епидемиолози који наступају у медијима немају праве информације, и то се и видело на претходним конференцијама за новинаре – закључује Дреноваковић.

Осам оболелих од короне

Четири лекара и четири техничара из болнице у Ћуприји су позитивна и хоспитализовани су, док је у кућној изолацији још седам лекара и три техничара, рекао је јуче епидемиолог Предраг Кон.

Милица Раденковић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар