Почетна » Гроцка: Поднела тужбу против Општине па се у њој запослила

Гроцка: Поднела тужбу против Општине па се у њој запослила

од admin
0 коментар

Одборничка група „Драган Ђилас избор за бољу Калуђерицу и Гроцку“ обавештава јавност да је поднела тужбу Управном суду у Београду против Општине Гроцка услед непоштовања основне демократске праксе, али и статутарне обавезе учешћа свих одборничких група у раду општинских радних тела (комисија). 

 Сматрали смо да ће једнострано доношење одлука у општинским комисијама, без претходне политичке расправе, довести до озбиљних последица по добробит грађана. Нажалост, морали смо да потегнемо за правним леком, пошто смо на седници СО Гроцка од 5. 11. 2012. год., за одсуство опозиције у раду комисија, добили образложење од секретара скупштине, гђе. Биљане Бокаловић – Ђорђевић, да то „није политичка пракса у Гроцкој.“ Пошто верујемо да би ово био адекватан одговор правнице у средњовековној сталешкој скупштини, морали смо да затражимо заштиту основне демократске и парламентарне праксе на суду. О исходу судског процеса јавност ће бити благовремено обавештена, док ће наша одборничка група већ колико следеће недеље указати на озбиљне проблеме у свакодневном животу грађана за које је власт у Гроцкој незаинтересована. 

Ово обавештење освануло је почетком децембра 2012. године, а потписник је била Оливера Кнежевић, тадашња шефица одборничке групе „Драган Ђилас избор за бољу Калуђерицу и Гроцку“. 

Од тог обавештења јавност није више никада обавештена о исходу тог судског процеса, као и да ли је тај предмет уопште предат надлежним органима. 

27.маја 2014.године, Оливера Кнежевић постаје члан општинског већа у Гроцкој, задуженог за културу и прима се у стални радни однос.  

19.јануара 2015. године, Демократска странка Гроцка  је на писарници Општине предала обавештење да они иступају из власти. 

Та иницијатива је покренута од стране изабраног председника демократа у Гроцкој на изборима који су се одржали  у овој странци 19. октобра 2014.г, када су демократе коначно добиле председника, Горана Марковића из Винче. 

Оливера Кнежевић, 27.јануара иступа званично из одборничке групе демократа и оснива удружење „ Демократски савез Гроцке“ са скраћеним називом „Дс Гроцка“ . 

Од обавештења издатог почетком децембра 2012. године, јавност никада није обавештена о исходу тог судског процеса као и да ли је тај предмет уопште предат надлежним органима. 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар