Почетна » У Баточини нема извињење за новинара

У Баточини нема извињење за новинара

од admin
0 коментар
Predsednik Opstine odgovor

 Наведена удружења су позвала председника Општине Здравка Младеновића и одборнике СНС, СПС и ЈС да се јавно извине новинару. Они не само да се нису извинили новинару, већ председник Општине Баточина на свом твитер налогу изјавио да му је жао што није боље почастио новинара и да новинар ЛАЖЕ.

Predsednik Opstine odgovor

 Он у свом обраћању јавности наставља да вређа. Чланом 99. Пословнка прописано је да се седница писаним путем заказује три дана пре, одборници су добили позив у петак, у 17.00 часова, за седницу која ће се одржати у понедељак у  09.00 часова. Поставља се питање, када су имали времена да позову новинаре да се на време акредитују а одборнике да се спреме за седницу. Чланом 131. наведеног пословника о реду на седници Скупштине стара се председник Скупштине, а не председник Општине.

Такође, потпуно је нејасно зашто је председник Општине водио дискусију са новинаром. Чланом 35 став 1. Закона о локалној самоуправи прописано је да су седнице Скупштине јавне, ако другачије није одређено. У конкретном случају грађани су тога дана протестовали због бахатог понашања председника Општине Баточина и одборника СНС, ЈС и СПС што су они само потврдили на седници, када су вређали и напали новинара. 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар