Почетна » ВЕРНА КУЈА РОСА Ни шинтери, ни даљина од 20 километара је нису спречили да се ПОНОВО ВРАТИ КУЋИ

ВЕРНА КУЈА РОСА Ни шинтери, ни даљина од 20 километара је нису спречили да се ПОНОВО ВРАТИ КУЋИ

од admin
0 коментар

Становници Лознице ових дана сведоци су сцене налик сценарију филма „Леси се враћа кући“. Иако су поједини грађани покушали да је преселе, једна куја, милог погледа и срца пуног верности, увек се враћа на исту адресу.

Куја, коју су грађани прозвали Роса, успела је да преброди критично ниске температуре током јануара, али и неколико покушаја да је преселе из центра Лознице, где је нашла своје уточиште.

Већ дуже време Роса се „удомила“ између улица Владе Зечевића и Жикице Јовановића, а у једној од зграда у овом блоку презимела је најхладније дане. Станари су је хранили и појили, али било је и оних којима се није допало да је срећу у или испред улаза па су у неколико наврата пробали да је преселе.

Према причању комшија, који су јој давали воду и храну, Росу је неко одвезао чак до Борине, двадесетак километара удаљене од Лознице, али је она успела да се врати у свој стари реон.

– Неко је пријавио Росу па су и шинтери у два наврата покушали да је сместе у азил. Однета је и тамо, али је, некако, успела да се врати и сад је опет ту. Дајемо јој да једе, а она је весела као и увек – причају житељи овок краја.

Роса је умиљата, није насилна и често трчкара за пролазницима који улазе у околне трговине, али још увек није нашла некога ко би је трајније удомио.

С. Пајић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар