Почетна ОсталоХроника ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У ЧАЧКУ Син преживео јер се очев пиштољ заглавио, отац га није ставио у тестамент!

ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ У ЧАЧКУ Син преживео јер се очев пиштољ заглавио, отац га није ставио у тестамент!

од admin
0 коментар

Чачански бизнисмен, према новим детаљима из истраге, планирао да усмрти целу породицу. Драган Кузмановић није ставио малог Петра у тестамент. Ножем откочио ЦЗ 99, па се убио

ТРИНАЕСТОГОДИШЊИ Петар, син Драгана (58) и Драгане Кузмановић (49), преживео је само захваљујући томе што се очев пиштољ заглавио – сазнају „Новости“. Познати чачански привредник, који је пре два дана убио супругу па себе, у крвави пир кренуо је са три метка. Наменио их је жени, детету и себи!

Ово су незванична сазнања до којих је дошла истрага, на основу разговора са сведоцима и анализе опроштајног писма, које је власник фирме „Домис“ оставио.

– Драган се попео у собу где су спавали Драгана и дете – наводи наш извор. – Ту је, највероватније, намеравао да до краја спроведе у дело страшан чин. Да убије њих и себе. Прислонио је пиштољ жени на главу и повукао ороз. Дечак се тог тренутка пробудио и скочио. Прасак пиштоља пробудио је и Драгановог сестрића, који је спавао у суседној соби. При покушају да још једном опали, ЦЗ 99 се заглавио. Драган је пробао да га откочи, али није успео.

Према информацијама до којих смо дошли, Кузмановић је прошао поред сина, који је плакао и унезвереног сестрића Алексе Чапрића (18) и без речи сишао у приземље. Ножем је откочио пиштољ, а затим се убио. Било је 6.30. На столу је оставио опроштајно писмо. Сумња се да га је написао неколико сати раније.

– Некад човек мора да донесе тешке одлуке – написао је, између осталог, овај угледни чачански бизнимен. – Паметан човек живи докле хоће… Са собом водим и своје најмилије.

Кузмановић је, како сазнајемо, после опроштајних редова, готово правничким речником, написао и својеврсни тестамент. Таксативно је навео шта коме оставља од породице, коме сматра да је дуговао у фирми…

ОДВОЈЕНЕ САХРАНЕ

ДРАГАНА Кузмановић (на слици)биће сахрањена у средуна гробљу у Чачку, а њен супруг, који ју је усмртио у четвртак, на гробљу у родном селу Миоковци. У овом месту он је још 1981. године основао предузеће „Домис“ за производњу ексклузивне грађевинске столарије, чије је производе извозио на три континента.

– Својеручно је написао да 30 процената своје имовине оставља законским наследницима, да Драганиној породици припадне оно што је њено, а таксативно је набројао и имена својих радника и проценат фирме који им оставља – наводи наш саговорник. – Нигде, међутим, у писму не помиње сина, па је то још један показатељ, као и детаљ да „са собом води најмилије“, да је намеравао и њега да убије.

Подсетимо, злочин се догодио у породичној кући у Улици Богдана Теофиловића, која се једина од имовине водила на Драгану Кузмановић. На дан трагедије, после увиђаја, заменик вишег јавног тужиоца у Чачку Драган Калаба саопштио је да се Кузмановић, који је био у приземљу куће, рано ујутру попео на спрат и ушао у синовљеву собу, где је спавала и његова супруга.

Драгана је још давала знаке живота, па је Кузмановићев сестрић одмах позвао Хитну помоћ. Док је телефонирао зачуо је и други пуцањ, а када је сишао у приземље видео је ујака како лежи у локви крви.

Лекари Хитне помоћи су могли само да констатују смрт чачанског бизнисмена, док је његова супруга и даље била жива, иако са тешком раном у глави. Издахнула је сат касније у болници.

Према речима тужиоца, у просторији у којој је Кузмановић извршио самоубиство, на радном столу затечен је шаржер са девет метака, као и пиштољ ЦЗ-99.

У опроштајном писму, како незванично сазнајемо, Кузмановић је споменуо и „погрешну боју“ својих производа који су послати у Црну Гору и како ће то исправити, затим како га притискају због пореза… Годину дана се, иначе, водио судски поступак због овог кривичног дела.

– Драган је био врло фин и одмерен човек, увек насмејан и љубазан – испричала нам је Кузмановићева комшиница. – Нешто се, међутим, променило последњих неколико месеци. Постао је џангризав, љутит… Не знам шта му се догодило, али његова Драгана је била дивна жена. Радила је као секретар у Адвокатској комори Чачка.

О правим мотивима овог злочина Кузмановићеви познаници и пријатељи само нагађају. Наводно имао је проблема на послу, а био је забринут и за судбину фирме, која је дуговала новац за порез.

Е. В. Н.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар