Почетна » Мој став у вези отвореног писма јавне тужитељке Пауновић господину Гајићу

Мој став у вези отвореног писма јавне тужитељке Пауновић господину Гајићу

од Други Пишу
0 коментар

Поштована госпођо Пауновић, честитам на дивном тексту којег сте је упутили господину Гајићу! Тако сте лепо описали Вашу колегиницу и себе као жене српског рода,мајке,супруге,строге професионалце у свом послу,које држе до своје достојности и части,спремне да кажу истину свима који желе да их чују. Истина коју браните како кажете, је јача од свих који стоје насупрот вас две!

Стога Вам неће бити претпостављам тешко ,да чујете једну жену истог тог српског рода,мајку, удовицу и баку,која се седам година бори часно и достојанствено против омање групе коју чине повериоц-бивши кућни пријатељ и судски вештаци на челу са јавним извршитељем. Ви нисте хтели ни да чујете ни да ме видите,иако сам Вам упућивала бројне молбе за пријем.

Из Вашег писма схватам да себе описујете како сте сурови професионалац који одбацује кривичне пријаве не само против Епса него и ону коју сам сама поднела .Одбацили сте је упркос достављеним бројним писаним доказима и експлицитним признањем кривичног дела од стране извршитеља. У томе сте показали посебну елеганцију с обзиром да је један од доказа Одлука Уставног суда по Уставној жалби,коју сте чини ми се дужни да поштујете као сурови професионалац ,јер је она коначна,извршна и општеобавезујућа.

Госпођо Пауновић, Ацта,нон верба!-Дела ,не речи!

Ви сте својим конкретним делом и доприносом у нашем предмету,разбили у парампарчад то дивно огледало у којем себе видите као хероину правосуђа,суровог професионалца,часну и достојанствену!
Ваша паушална оцена да је јавни извршитељ у нашем предмету поступао у складу са Законом о извршењу и обезбеђењу је јадна,будући да се сам јавни извршитељ на Ваше питање где стоји да је то пољопривредно земљиште,изјаснио да су све три наше парцеле пољопривредне,јер су тако означене у катастру! Делите исто мишљење са јавним извршитељем који Вам признаје написмено кривично дело у продуженом трајању,иако сам и њему и Вама доставила све три информације о локацији,упутила Вас обоје шта пише у Закону о планирању и изградњи и када парцела постаје грађевинска.

Тешко Вам је било да утврдите да тај Закон дефинише да је грађевинско земљиште оно које је одређено законом или планским актом,да ступањем на снагу планског документа којим је промењена намена земљишта у градско грађевинско,власници тог земљишта стичу права и обавезе прописане законом,без обзира на чињеницу што орган надлежан за упис на непокретностима и правима на њима није спровео промену у јавној књизи о евиденцији непокретности и права,да када се планским документима изврши промена намене пољопривредног у грађевинско земљиште,орган надлежан за доношење планског документа је дужан да у року од 15 дана од ступања на снагу тог документа, достави акт катастру који садржи попис катастарских парцела којим је промењена намена. Али Ви искључиво верујете извршитељу, ништа закони, ништа Уставни суд, Ви браните своју и истину јавног извршитеља!

Да не би имали било коју дилему, доставила сам Вам и Одлуку Уставног суда по Уставној жалби,која све то пресуђује .

Јасно ми је да сте сурови професионалац и да се нисте потресли ни чињеницом ни доказима које сам Вам доставила да се повериоц фактички намирио пре седам година,а да извршитељ са својом одабраном дружином од тада отима незаконито нашу имовину,и 2/3 новчаних средстава,исмевајући систем тако што наводи да га нико од бројних институција којима сам се обраћала,није упозорио ,те он охрабрен решењем тако часне тужитељке, неометан од закона и Устава, непрекидно наставља свој поход на нашу имовину!

Он очигледно ни Савет за борбу против корупције не сматра битном институцијом, иако је Савет у свом Извештају о раду извршитеља из 2019 године посветио један есеј лику и делу овог извршитеља, наводећи у једном од укупно два примера нашу правну ситуацију,описујући је као пример корупције,јер повериоц од извршитеља преузима нашу парцелу као пољопривредно земљиште,продаје као градско грађевинско земљиште по истој Информацији о локацији,а да ништа осим договора са извршитељем није уложио.

Иако се тада фактички намирио,а то потврдила и Одлука Уставног суда,јер је приходовао износ до тржишне вредности грађевинског земљишта,ни Ви госпођо Пауновић а ни господин извршитељ очигледно не поштујете Одлуку Уставног суда онако како каже члан 104 Закона о Уставном суду,да су сви дужни да поштују и примењују ове одлуке.
Као што видите,госпођо Пауновић,ја подржавам Ваш иступ у јавности као бунт против неправде,против “изигравања” закона, симулације борбе против корупције, што све заједно представља најбољи вид родољубља, те сам уверена да ћете исто тако схватити и овај мој иступ у јавности уз једну опаску:” Не чини другоме ,што не желиш да се теби чини”.
Моја породица и ја смо живи сведоци Вашег родољубља,о коме Ви не причате како кажете,већ живите и борите се за истину и успостављање враћања закона у редове тужилаштва и рад на предметима са коруптивним елементима,јер сте то показали у нашем предмету како најбоље знате .

Али када сте Ви у питању имате другачије мотиве и мерила,док за нас нисте имали тако јаке пориве да се као кадар са изгледним напредовањем посветите свом послу са приближним ентузијазмом који испољавате када су Ваша права по Вашем мишљењу угрожена.Наводите да сте осујећени и обесхрабрени у Вашем настојању да даље напредујете,те ламентирате због тога над јадним тужилаштвом које тако небрањено остаје без Ваше колегинице и Вас.
Госпођо Пауновић,опростите ми ако сам необавештена и грешна према Вама! Можда сте добили усмени налог да у нашем предмету поступите супротно ономе што закон “ заповеда” .И ја сам попут Вас у Вашем случају, са неверицом гледала Ваше решење које сте ми доставили.Зато сада гласно проговарам и разбијам тишину,поучена Вашим примером!
Ако је и у нашем предмету било усменог налога,зашто тада нисте разбили тишину или сте тада “морали “ да тако поступите,супротно ономе што закон “заповеда”’. И да Вас обавестим Ваша институција,после Вашег одласка ме је најпре усмено обавестила да ће покренути поступак и да су одредили другог заменика јавног тужиоца уместо Вас. Међутим ,врло брзо, под вероватно чудним упливима звезда , шаљу ми допис по мом приговору да сте радили савесно,одговорно и законито! Браво за Вас!

Поштована госпођо Пауновић,питам се да ли ће се неко као и Вама наћи да разбије ту громоглану тишину наших предугих седам година,нисмо наравно на Вашем нивоу,те сигурно не очекујемо да нас његова екселенција господин Кристофер Хил прими. Ја нисам била те среће као Ви да је неко желео да упозна храбру удовицу,мајку и баку и стисне јој руку,како је то Вама судбина наменила. Није се нашао нико да ми честита што сам упркос ударничком труду и раду јавног извршитеља,неометаног законима и другим трицама и кучинама и несебичној помоћи часне тужитељке Пауновић,успела да седам година очувам породицу,учећи их упркос свему да родољубље није беџ који се окачи,већ да је родољубље часно заступање Србије мог самосталног уметника на светској уметничкој сцени,да је родољубље објављивање књига уз помоћ донатора и освајање републичких и међународних награда мог младог писца,да је родољубље освајање лауреата и првих награда републичких и међународних такмичења ,мог младог виолинисте.

Тако у нашим очима изгледа поштована госпођо Ваша борба како кажете за част и углед Србије и Ваше професије!

Да ли је и решење о одбачају које сте донели у нашем предмет,како кажете и за оно које сте донели за Епс ,само техничке природе,да ли је оно било сметња вођењу даљег истражног поступка када све доказе имате црно на бело?Да ли Вам је случајно пало на ум да ангажујете судског вештака да утврдите колико нас је оштетио јавни извршитељ,кога подучавате да Вам каже где је нашао да је то пољопривредно земљиште?

У потпуности Вас је задовољио његов одговор да тако пише у катастру,те се Ваша истрага ту и завршава,јер што би завиривали даље у Закон о планирању и изградњи,Закону о извршењу и обезбеђењу да се процена земљишта врши на дан процене,а тада је то градско грађевинско земљиште ,а не пољопривредно или не дај Боже да завирите у Одлуку Уставног суда? Па што да се мучите,не ради се о Вама!

Ви очигледно волите да пишете решења о одбачају све се надајући да ће како кажете за Епс,Апелациони суд утврђивати релевантне доказе,јер се ради о једном врло сложеном кривично –правном предмету са елементима финансијског криминала као и више кривичних дела у стицају против привреде и дела против службене дужности.

Ето госпођо Пауновић,захваљујући Вашем јавном иступу и ми смо схватили да сте нашу кривичну пријаву одбацили јер се ради о једном простом кривично-правном предмету,са елементима финансијског криминала у висини више стотина хиљада еура као и више продужених кривичних дела и дела против службене дужности за које важи члан 104 став 4 Кривичног закона,да се прекида застара,уколико починилац направи исто или теже кривично дело,а наш починилац их броји ситно-,једва десетак!
Елем и на крају како не бих добила комплименте које сте упутили господину Гајићу,желим још једном да похвалим Вашу борбу за себе! Мирно спавајте и тако одморна, лепа и дотерана спремајте се за посету још једној амбасади.
Желим Вам пуно полета и успеха на Вашем новом послу,те Вам откривам и један диван патент Ваших колега судија,можда Вам затреба.Кад прођу две три године од поднеска а рок је на пример осам дана, Ваше колеге затворе предмет и отворе нови дајући нови број,а онда само окрену пешчаник,јер све је пролазно,прошло је тек седам година!

Живела Ваша борба!

Име и презиме познато редакцији

 

 

 

 

 

фото земунпласт

Можда ти се свиди

Оставите коментар