Почетна » Јеремић у Грачаници: Срби Србима не смеју да отежавају живот на Косову и Метохији

Јеремић у Грачаници: Срби Србима не смеју да отежавају живот на Косову и Метохији

од admin
0 коментар

 

„То нико и ни на који начин не би смео да им ограничава – ни приштинске власти, али богами, ни српске“, рекао је Јеремић за РТВ Ким.

Јеремић је додао да не жели да из манастирске порте у Грачаници шаље политичке поруке, поготово јер на предстојећим изборима није кандидат ни за једну функцију.

„Дао сам реч да се нећу кандидовати и одржао сам реч“, истакао је Јеремић.

„Бавити се политиком не мора да значи да јурите за фотељама и функцијама. По мом мишљењу, бавити се политиком значи да свако да свој допринос, онолико колико може и најбоље што уме, за неки виши, јавни интерес“, додао Јеремић.

Јеремић је истакао народ на Косову и Метохији „не би требало делити на припаднике ове или оне странке“.

„Сви знамо каква је политика на Косову и Метохији, знамо колико је тешко данас живети на Косову и Метохији. Знамо и колико нам је лошег донело то дељење, политичко сврставање. Можда нигде више него на Косову и Метохији није очигледно колико политика може донети лошег“, рекао је Јеремић.

„Волео бих да у будућности то променимо и да се заједнички боримо за то да останемо на Косову и Метохији, своји на своме. Колико год данас биле тешке околности, биле су некада у историји и теже. Немојмо да једни другима, сами себи, Срби Србима, отежавамо живот. Бојим се да се то данас дешава“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар