Почетна » Др Радовановић за Директно: Држава сведена на интересну групу која гледа да што више опљачка

Др Радовановић за Директно: Држава сведена на интересну групу која гледа да што више опљачка

од admin
0 коментар

 

– Кризни штаб је изгубио свој кредибилитет још пролетос. Изгубио га је због тога што је кривотворио податке, због тога што му је изборна кампања била важнија од здравља људи. Па смо имали непотребни летњи други талас. Свесни тога, они су се устручавали да предузимају потребне мере. Ми смо улетели у трећи талас без одговарајућих мера које су биле нужне. Било је и лаицима јасно да ће доћи до трећег таласа. Удружење Уједињени против ковида је инсистирало, још почетком октобра, да се нешто предузме, па је 14. октобра дало писмене предлоге министру здравља. Наводно, ти предлози су се изгубили, тако да ништа није предузимано до новембра, чак до друге половине новембра, а онда је већ било касно. И ово сада оклевање да ли и које мере да се предузму, да ли је важнија економија и људски животи, нажалост, довела нас је у ситуацију да трпе и економија и људски животи. Ми смо имали много више оболелих и умрлих него што смо морали да имамо, а губици ће били велики. Да смо превентивно деловали, а познато је да је превентива јефтинија од куративе, онда би губици за економију били мањи. То је доста кратковид приступ био – одговорио је Радовановић на питање да ли су мере Кризног штаба и однос државе према епидемији били адекватни, те, да ли види пропусте у раду Кризног штаба.

Радовановић се осврнуо и на повлашћену групацију људи, блиску режиму, за коју не важе забране окупљања.

– Ту смо у једној апсурдној ситуацији да се стварна интелектуална елита у овој земљи, која једино може да покрене друштво напред, назива псеудоелитом. А елита су разни фалсификатори диплома с мутним или никаквим школама, са срамном приватном школом која се зове Мегатренд. Цео систем вредности је овде окренут натрашке.

Упитан да ли очекује да држава реагује или смо препуштени сами себи, Радовановић каже:

– Питање је шта је држава. Држава се данас своди на једну интересну групу људи која гледа да што више опљачка јавна добра, безобзирно се обрачунавајући са сваким критички расположеним гласом. Колико ће да траје и како ће да се заврши, да ли када се све опустоши или ће пре тога народ узети куку и мотику, то не могу да предвидим – закључује Радовановић за Директно.рс.

Марко Марјановић   Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар