Почетна » Алексић: Циљ Закона о полицији је садистичко гушење побуне грађана

Алексић: Циљ Закона о полицији је садистичко гушење побуне грађана

Саопштење за јавност

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је циљ Закона о полицији да „садистички угуши побуну грађана који се буне и тек ће се бунити“ и позвао власт повуче тај закон, јер ће га у супротном повући на улици народ, кога до сада „нико није победио и кога власт не може да понижава и потцењује“.

„Ако се труднице, срчани болесници и особе са менталним сметњама усуде да протестују, чекају их електрошокови, мреже са челичним кукама којима ће се ловити демонстранти као на сафарију. То припремате грађанима Србије“, рекао је Алексић представницима Владе Србије на седници Скупштине Србије.

„Планирате упадање у куће и станове без судског налога. Систем за обраду биометријских података служи да бисте сазнали где смо се кретали, с ким смо се састали и о чему сте разговарали, а те снимке можете да дате правним лицима. Којим правним лицима, Информеру и Пинку да нас развлаче“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да Закон о полицији предвиђа „помоћну полицију у коју може свако за кога министар унутрашњих послова процени да је достојан“, без обзира да ли је осуђиван.

„Тако можете и овог вашег кољача Срђана Лалића да убаците да сутра буде и он у помоћној полицији. То је ваш Закон о полицији“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да би прави назив Закон о полицији требало да буде „Полиција д.о.о.“ или „Братислав Гашић д.о.о“.

„Закон прописује да МУП може имати спонзоре и Гашић, који је сада министар унутрашњих послова, преноси правило из БИА, где је био директор, по којем је БИА имала спонзоре, а један од њих је био и првооптужени за највећу плантажу марихуане у Европи и власник ’Јовањице’ Предраг Колувија, па би сада он требало да буде и спонзор МУП-а“, рекао је Алексић.

„Каква је то држава у којој криминалац финансира МУП и БИА? То је мафијашка држава“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да је на дневном реду парламента и издвајање додатних 900 милиона динара за Радио-телевизију Србије (РТС), која извештавању о власти посвећује 95 одсто времена, а свега пет одсто извештавању о опозицији.

„Сваки грађанин даје 300 динана месешно за РТС, који сада тражи још пара од грађана, а не каже колики су му приходи од реклама, и не каже како новац. Или правите комбинације са фирмом ’Вајерлес медија“ и Игором Жежељом“, упитао је Алексић.

Алексић је упитао како је РТС извештавао о Јовањици, Телекому, Крушику и о аферама Ане Брнабић и њеног брата, Братислава Гашића, Александра Вулина, Синише Малог, Звонка Веселиновића, Милана Радоичића…

„Они пљачкају народ и државу и узимају паре из буџета, а РТС тражи од народа још пара, јер наводно није добио довољно. Доћи ће време да правосуђе ради свој посао и да неко одговара“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) „продужена рука власти“ које служи за контролу медија, а не ради свој посао прописан законом.

„РЕМ тражи 400 милиона динара, а тамо се нико ништа не пита, не пита се Оливера Зекић ништа, него о свему одлучује Александар Вучић, који је само пронашао довољно бесрамну особу да не дозволи да до грађана Србије дођу информације и да не дозволи да случајно националну фреквенцију не добије телевизија Нова С“, рекао је Алексић, и упитао Вучижа зашто се „боји једне телевизије“.

Алексић је поводом избора судија рекао да се оне бирају „успут“, уз 20 осталих тачака дневног реда.

„Развалили сте правосуђе Србије и многе судије служе само да би прогањале опозицију. Шта ради јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић? Прогања тужиоца Миловановића само зато што је довео до првостепене пресуде за паљење куће новинара Милана Јовановића. Стефановић прогања инспектора Слободана Миленковића због ’Јовањице’“, рекао је Алексић.

„Милка Шућур даје прекршајну пресуду против мене коју Александар Вучић чита за скупштинском говорницом. То су судије, то је суд у Србији. Кад неко из власти буде процесуиран, тада ћемо знати да постоји правосуђе, а до тада немојте да лажете грађане, јер нема државе без правосуђа“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да су закони и одлуке на дневном реду скупштине „наставак даљег урушавања институција, приватизације државе, репресије, притисака и манипулације“.

„То је и наставак ширења страха и стварања мрака у Србији“, навео је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар