Почетна » Милица Ђурђевић Стаменковски долази на место Дарије Кисић? Заветници сами откривају какав договор имају са СНС

Милица Ђурђевић Стаменковски долази на место Дарије Кисић? Заветници сами откривају какав договор имају са СНС

од Други Пишу
0 коментар

Српска странка Заветници већ своју председницу Милицу Ђурђевић Стаменковски представља као министарку и то, по свему судећи, задужену за бригу о породици и демографију. На Фејсбук страници ове странке, у линку интервјуа који је Ђурђевић Стаменковски дала за „Ало“ стоје тагови – Влада, Република Србија, министарство, министарка, породица… Тако је врло могуће да се већ зна ко ће доћи на место Дарије Кисић.

Председница Завеника ово је практично потврдила и у самом интервјуу.

На питање да ли улази у нову Владу, Ђурђевић Стаменковски каже:

„Улазак у власт у одређеним општинама је резултат искрене и директне жеље странке Заветници да утиче на стабилизацију прилика и решавање локалне проблематике. Наши локални одбори имају опозиционо искуство, знају где леже проблеми и разлози незадовољства, и као такви могу помоћи у решавању свега што се тиче логистичких потреба, општинске администрације, комуналија, саобраћаја и локалне привреде. Централа се труди да створи шансу и радује нас што су општински одбори одлучили да шансу искористе кроз конкретан рад, а не само кроз критику. А да ли ће то бити део ширег процеса на државног нивоу, видећемо у наредном периоду. Не журимо, не јуримо, ту смо за Србију увек и на сваком месту“:

Следеће питање је било у ком ресору би могла да да свој максимум, на шта она одговара:

„Мој рад и ангажман и пре и током парламентарног статуса били су усмерени на одбрану националног идентитета и територијалног интегритета. Посвећеност и подршка породицама, решавање проблема у просвети, решавање демографских изазова, као и борба за права Срба у региону, у РС, Црној Гори и шире одувек су били у фокусу наше и моје политике лично“.

 

Подсетимо, Нова.рс је прва писала о томе да је председница Српске странке Заветници већ добила понуду за сарадњу са Српском напредном странком и једно министраство у новој Влади Србије.

То је практично потврђено тако што су Заветници уши у власт са СНС, у неколико општина.

Наиме, 30. јануара одржана је конститутивна седница Скупштине општине Куршумлија. Иако су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије имале неопходну већину да саме формирају власт, прикључили су им се Заветници.

Странка Милице Ђурђевић Стаменковски у Куршумлији је на изборима добила два одборничка места, а након уласка у коалицију са влашћу припало им је место потпредседника Скупштине и добили су једног члана Општинског већа.

Затим је ова странка ушла у власт у још неколико општина.

Све то дешава се након што је последњег јутра у 2023. години председник Србије Александар Вучић је на телевизији Прва рекао да је на изборима видео много талентованих политичара који имају своје странке, а које би волео да види и у Српској напредној странци. Међу њима је, према његовим речима, и председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

“Видео сам много талентованих људи попут Милице Ђурђевић Стаменковски, које бих волео да видим у СНС-у. Наравно у тој жестокој борби понекад погреше, али имају тај таленат“, рекао је Вучић и додао да је председницу Заветника желео у СНС-у и пре седам-осам година.

„Волео сам да је видим и пре седам осам година у СНС, али потребно јој је сазревање и искуство, верујем да ће та жена добити прилику да то уради у будућности“, поручио је тад Вучић.

С друге стране, Ђурђевић Стаменковски је тада рекла да није било разговора о приступању СНС-у, а да похвалу председника доживљава као признање.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Milos Tesic/ATAImages

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар