Почетна » Вучића кандидовали за директора РТС

Вучића кандидовали за директора РТС

од admin
0 коментар

 

Како се наводи у пријави коју је непозната особа послала на име шефа државе, кандидат Александар Вучић испуњава све услове конкруса:

“Поседујем држављанство Републике Србије, имам пребивалиште на територији Републике Србије, а стан за то пребивалиште ми је додељен приликом бомбардовања НАТО . Имам ВСС и угледан сам стручњак за обављање послова установе јавног медијског сервиса, што ћу додатно образложити и имам 10 година радног искуства на руководећим пословима, наиме сем тога нисам ништа ни радио, одмах сам након кратког искуства у железари у Лондону добио могућност да руководим, али и да се бавим пословима медија и новинарства”, навод се у пријави која је достављена РТС-у.

И пријави се наводи да, онај који је аплицирао за директорску функцију РТС не може да копира и да доставља доказе о свом идентитету који што се захтева у документацији, јер његов брат Андреј Вучић “има лоша искуства са тим”.

“Искористили су му неки криминалци личну карту. Разумећете ме. А и моји подаци су опште доступни. Једино то за железару у Лондону не могу да докажем. Неки намћор Индус све заборавио”, наводи се у пријави.

Даље у пријави се наводе биографски подаци председника Србије, као и ко све чини његову породицу.

“Рођен сам 05.марта 1970. године као старији син Ангелине (девојачко Милованов) и Анђелка Вучића. Имам млађег бата Андреја Вучића. Приликом рођења имао сам ‘кило и нешто и сав смежуран’. Моја мајка је дала другу информацију о мојој тежини и рекла да сам имао 2.6 кг, али ја сам је демантовао. Може се рећи да сам се новинарством почео бавити даном рођења јер сам већ моју тежину, коју је потврдило и особље породилишта, успео да јавно оповргнем. То сам успео иако је мајка радила на РТС-у, дакле био сам изнад РТС-а”, описује кандидат своје способности и компетенције.

У наставку, “Вучић” ја описао због чега сматра да је способан да води државну телевизију, наводећи још неке референце из своје биографије.

“За време рата у Босни и Херцеговини за време рата 1992. и 1993. године сам водио радио станицу Канал С, на Палама по препоруци могу политичког оца Војислава Шешеља. Био сам министар информисања у влади Мирка Марјановића за време власти нашег партнера, Слободана Милошевића, и увео сам драконске казне за све оне новинаре чије се писање косило са политиком Слободана Милошевића и Војислава Шешеља. Казна су се морале платити у року 24 сата, у противном би њихова имовина била заплењена. Угасио сам тако ‘Дневни телеграф’, ‘Европљанин’ и ‘Наша Борба’. Угасио сам и ‘Радио Индекс’. Ишао сам онда и даље. Угасио сам Радио Сента, Кикинда, ТВ Пирот, Радио Сити у Нишу. Тада сам са кабловске мреже скинуо све стране ТВ канале, а земаљским станицама сам забранио реемитовање страних програма. Стране медије сам означио као шпијуне и пратила их је, као и домаће ‘стране плаћенике’ служба безбедност”, наводи се у прилогу за кандидатуру и додаје да је “непослушном Славку Ћурувији рекао сам да ћу му се “кад тад осветити“.

“Замислите, наставио је да трабуња и када сам му угасио све медије. На срећу није било потребе јер је Славко Ћурувија убрзо убијен. А од тога имам душевни бол јер је његова удовица изјавила да сам ‘умешан у убиство’ њеног мужа, а рекла је и да сам био ‘не само креатор закона о информисању већ и у пракси прогона новинара“. Као награду за претходно одмах сам изабран за члана Управног одбора Београдског универзитета и Филозофског факултета, који је студирао онај смрад Ђинђић. Није мање важно да сам за време бомбардовања решио и своје стамбено питаање, па немате потребе да ми решавате стамбено питање, али ћемо се око тога још договорити, ако ме изаберете. Међутим као казну за претходно био ми је забрањен улазак у Европску унију, у чијим земљама сада ногом отварам врата Ангеле Меркел, Макрона и других. Да не говорим о Доналду Трампу, од њега сам добио хемијску оловку, иако сам претходно 2 милиона евра дао његовој противници Хилари Клинтон, преко фондације Хилари и Бил Клинтон”, наводи се у апликацији за директорску функцију “Александра Вучића” за директора РТС.

 

Кандидат је и подсетио да је Вучић 2000. године именован за члана Савета Савезне јавне установе РТВ Југославија.

“Можда ми то и није за неку похвалу јер сам их угасио за време моје власти Био са члан Одбора за информисање Народне скпштине Републике Србије, што показује моју љубав за информисање. Угасио сам ТВ Б92, односно боље речено претворио сам је у урбани Пинк, отерао сам пре тога ону злотворку Ољу Бећковић, покуповао сам новцем грађана све телевизије са националном фреквенцијом и доделио их, ма није важно коме. Исто сам урадио и са тим као новинама. То сад све сам уређујем. Тако сам уштедио држави новац за плаћање уредника”, наводи се документу достављеном РТС-у.

“Кандидат Вучић” је у наставку навео и своје допунске активности које обављао, а које га препоручују за место директора, наводећи да је биогенерални секретар Српске радикалне странке, чији је председник био Војислав Шешељ, који је осуђен за ратни злочин у Хагу.

“Ја стварно нисам знао чим се он бави, ја сам био само секретар. Да, бавио сам се и статистиком. Тако сам проценио да један Србин вреди као 100 муслимана па сам тако и изјавио „убијте јденог Србина, ми ћемо стотину муслимана. Бавио сам се и фотографијом и урбанизмом јер сам преко табе са именом Зорана Ђинђића прелепљивао са натписима, које сам ја креирао, ‘улица Ратка Младића’. Патентирао сам извоз пилећих ножица и свињских глава у Кину, као и производњу летећих аутомобила у Србији. Видели сте Жекса како лети. Да, уређујем и Пинк и све те мање пинкове. Спашавам спашену децу из вејавица. Аматерски се бавим и спољном политиком, али то баш аматерски и то ми не одузима пуно времена. Скупљам пенкале, пластичне кључеве. Волим све што воле диктатори”, пише у прилогу кандидатури.

Кандидат је на крају поручио да би било боље да га приме на поменуто радно место, “јер нико нормалан неће да се јави”.

“Они знају да одлуку ко ће бити директор доносим лично ја. А пошто вас већ уређујем боље да то и формализујемо. Ма шта ме брига шта ће рећи опозиција. Видите да имам скупштину без опозиције и јавни сервис треба да одговара том стању”, стоји у пријави, коју аутор закључује са “свуда око вас” – Александар Вучић, уз опаску да се “ни Бујошевић није потписао па је остао директор”.

Војислав Милованчевић   Нова

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар