Почетна » ИАКО ЈЕ ЗАКОНСКИ НЕДОЗВОЉЕНО ОНИ ТО ЧИНЕ Напредњаци у Гроцкој деле огрев ХУМАНИТАРНО (ФОТО)

ИАКО ЈЕ ЗАКОНСКИ НЕДОЗВОЉЕНО ОНИ ТО ЧИНЕ Напредњаци у Гроцкој деле огрев ХУМАНИТАРНО (ФОТО)

од admin
0 коментар

Законом о финансирању политичких активности прописано је да се „средства за финансирање редовног рада политичких субјеката користе за функционисање и пропагирање идеје политичког субјекта и подразумевају: рад са бирачима и чланством, трошкове промоције, рекламног материјала и публикација, трошкове истраживања јавног мњења, обуке, међународну сарадњу, трошкове зарада и накнада запослених, комуналне трошкове, као и трошкове за друге сличне активности.“

Политичке странке се на основу Закона о политичким странкама формирају „ради остваривања политичких циљева демократским обликовањем политичке воље грађана и учешћа на изборима“, а не ради обављања хуманитарне делатности.

Са рачуна странака  не смеју да буду плаћени кућа, огрев, кров, компјутер, школовање детета, лекарски прегледи, књиге, брашно…“

Ипак, напредњаци у Гроцкој, како наводе, Хуманитарно донирају огрев. Наиме, како се наводи у саопштењу, општински одбор СНС Гроцка у сарадњи са Месним одбором Гроцка наставио да помаже социјално угроженим породицама са наше општине. Овом приликом дониран је огрев породици из Гроцке.

Породицу су обишли председница МО Гроцка, Оливера Огњановић. члан МО Гроцка, Мирослав Вујић и председник МО Гроцка коалиционог партнера ПС, Владимир Трајковић. Председница МО Гроцка, Оливера Огњановић нагласила је да ће се сличне акције наставити у наредном периоду, наводи се у том саопштењу.

 

„Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) ранијих година упозоравао је да је деловање странака побројано у Чл.19. Закона о финансирању политичких активности (када је реч о активностима који се финансирају из јавних средстава): „рад са бирачима и чланством, трошкове промоције, рекламног материјала и публикација, трошкове истраживања јавног мњења, обуке, међународну сарадњу, трошкове зарада и накнада запослених, комуналне трошкове, као и трошкове за друге сличне активности”, као и да хуманитарне активности не спадају у поље деловања странака.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар