Почетна » Јеремић: Народна странка за јединство опозиције, Ђилас да се коначно изјасни

Јеремић: Народна странка за јединство опозиције, Ђилас да се коначно изјасни

од admin
0 коментар

 

„Неће бити резултата ако се на преговоре оде у чопору, где ће свако пробати да глуми чопорског вођу. Ретко ко разуме због чега Странка слободе и правде инсистира на томе да на преговоре оде буљук људи међу којима морају бити и патрљци Покрета слободних грађана и представници бивше шабачке власти, и да је то вредно жртвовања јединства бојкот опозиције“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

„На потезу је председник ССП Драган Ђилас – да се више не играмо мачке и миша. Платформу смо усвојили и остало је само питање представљања, односно два преговарача, и то је једина тачка око које се споримо. Само се Ђилас и ССП не слажу са тим од свих релевантних актера у опозицији“, додао је Јеремић.„Неће бити резултата ако се на преговоре оде у чопору, где ће свако пробати да глуми чопорског вођу. Ретко ко разуме због чега Странка слободе и правде инсистира на томе да на преговоре оде буљук људи међу којима морају бити и патрљци Покрета слободних грађана и представници бивше шабачке власти,

“Ако је проблем нечије сујете то што је Народна странка желећи да истакне да не инсистира да буде представљена својим члановима за преговараче предложила Бојана Пајтића и Слободана Самарџића, онда не морају бити њих двојица. Нека ССП предложи кога мисли да треба”, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка подржава апел Скупштине слободне Србије да опозиција наступи са јединственом платформом и два преговарача, и додао да би било добро да „Ђилас још једном размисли о том предлогу“.

„Ствар је једноставна – или ћемо бити заједно или свако на своју страну, а ако се то догоди, онда нисам сигурам да ћемо бити у прилици да се изборимо за значајније уступке у дијалогу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом Ђиласове изјаве да се „већи део опозиције ујединио, а да су са другачијим ставом о преговорима остале само Народна странка и Двери“, истакао да „је то смешна тврдња, и да од тог Ђиласовог окупљања нема ништа“.

„Шансу ћемо имати само ако постоји једна јединствена опозиција, уместо да се глуми некакав посебан центар окупљања окружујући се онима који су издали бојкот. Нико индивидуално није ни изблиза јак колико би требало да бисмо се супротставили режиму“, закључио је Јеремић.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар