Почетна » Народна странка Гроцка: У школи у Живковцу ученицима угрожена безбедност

Народна странка Гроцка: У школи у Живковцу ученицима угрожена безбедност

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Општински одбор Гроцка Народне странке истакао је данас да је школи у Живковцу безбедност деце угрожена, јер је, према њиховим тврдњама, школа потпуно девастирана и неусловна за безбедно одвијање наставних активности.

  • Како кренемо даље од београдског урбаног језгра лажни гламур, шминка и сјај престају и лагано тонемо у сивило, безнађе и очај периферије. Далеко од рефлектора и пажње јавности, остављени и заборављени чаме и самују, презрени и одбачени грађани с руба најудаљенијих градских општина. Нема ниједног аспекта свакодневног живота, да није обремењен проблемима који се не решавају, који се константно гомилају и усложњавају док и сами грађани то не прихвате као реалност коју је немогуће променити и на коју је немогуће утицати. Школа у грочанском селу Живковац, заправо истурено одељење, прави је случај ове ендемске небриге, немара и недомаћинског деловања оних који обављају власт на градском и општинском, локалном нивоу, а регрутовани су из редова СНСа. Школа је потпуно девастирана и неусловна за безбедно одвијање наставних активности, наводи се у саопштењу Народне странке Гроцка.

Из Народне странке Гроцке наводе и следеће:

  • Иако су у три наврата опредељивана средства у буџету за реконструкцију школске зграде и њену санацију, три пута на волшебан начин средства бивају утрошена у друге сврхе. Сви апели грађана остају узалудно, док нико више не може да понуди одговор када ће се опет одвојити буџетска средства и када ће се почети са реализацијом пројекта. Слична је ситуација и у другим грочанским селима. Проблема је све више, они се гомилају и постају све тежи, а решења, нити воље за њиховим осмишљавањем нема. Очигледно је да су грађани Живковаца заборављени и осуђени да трпе ово стање запуштености и небриге. Народна странка Гроцка покушава да сталним притисцима и апелима утиче на одговорне да се уозбиље, узму у памет и предузму бар неке, минималне кораке, као и мере како би се ситуација са школом променила и започело са њеном реконструкцијом, наводе из Народне странке Гроцка.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар