Почетна » Јовановић: Прихватање кандидатуре за пријем „Косова“ у чланство СЕ је последица Вучићевог прихватања „француско-немачког“ споразума

Јовановић: Прихватање кандидатуре за пријем „Косова“ у чланство СЕ је последица Вучићевог прихватања „француско-немачког“ споразума

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас у Стразбуру да је одлука Комитета министара Савета Европе (СЕ) да прихвати кандидатуру самопроглашеног „Косова“ за чланство у овој организацији последица спровођења „француско-немачког“ плана, који је усмено прихватио председник Србије Александар Вучић, чиме је очигледно нанео велику штету националним интересима.

„Даље спровођење тог плана мора бити заустављено док не буде почињена непоправљива штета по националне интересе Србије и док ’Косово’ не постане члан УН, а једини начин да то зауставимо је референдум о одбацивању француско-немачког споразума“, рекао је Јовановић, који у Стразбуру учествује не седници Парламентарне скупштине Савета Европе.

Јовановић је навео да је власт у Приштини 2008. године једностраним актом сецесије грубо прекршила Устав Србије и Резолуцију 1244 Савета безбедности УН.

„Притом, њихова лоша пракса непоштовања основних људских права и владавине права је у оштрој супротности са њиховом жељом да се учлане у Савет Европе“, рекао је Јовановић.

„Срби на Косову и Метохији постали су најугроженија етничка група у Европи, и то под будним оком сецесионистичких власти у Приштини“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар