Почетна » Не давимо Београд: Вучић напокон признао да је годинама лагао да не зна ко је рушио у Савамали

Не давимо Београд: Вучић напокон признао да је годинама лагао да не зна ко је рушио у Савамали

од Други Пишу
0 коментар

„Вучић је напокон признао да је годинама лагао да не зна ко је рушио у Савамали. Правни тим покрета Не давимо Београд обратиће се тужилаштву и захтевати да он одговара за ово брутално кршење закона. Маскирана група од 30 људи је порушила целу једну улицу, везивали су људе које су затекли на том месту, полиција се није одазивала на позиве грађана, а градске службе пружиле су подршку у рушењу.

Електродистрибуција Београд је искључила струју у том делу града, ЈКП Градска чистоћа је променила руту и ту ноћ није односила ђубре, а Паркинг сервис је уклонио аутомобиле који су сметали рушењу. За овако нешто била је потребна озбиљна организација. Све време било је јасно да је наредба дошла са највишег врха државе и криминалне организације Српске напредне странке“, изјавио је Радомир Лазовић, народни посланик Зелено-левог посланичког клуба, Не давимо Београд.

„Биће занимљиво да чујемо од Вучића како ће објаснити и Европском парламенту, који годинама у својим извештајима тражи решење овог случаја, да је он наредио рушење приватних објеката у Савамали“, додао је Лазовић.

Не давимо Београд је годинама указивао на штетност пројекта Београд на води. Урађене су бројне стручне анализе целог пројекта, како уговора и правних обавеза Србије, тако и саобраћајних, економских, урбанистичких и социолошких последица које ће пројекат имати.

Покренути су правни процеси за раскидање уговора о овом улагању, а наш Зелено-леви посланички клуб, Не давимо Београд је покренуо и процес за образовање Анкетног одбора у Народној скупштини за утврђивање чињеница у вези незаконитог рушења у Савамали, као и предлог за формирање скупштинске Комисије за утврђивање чињеница и околности у вези са Уговором о заједничком улагању у пројекат „Београд на води“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар