Почетна » Ко је Љубо Миловић због чије преписке о Андреју Вучићу на „Скају“ Ана Брнабић напада „Вијести“

Ко је Љубо Миловић због чије преписке о Андреју Вучићу на „Скају“ Ана Брнабић напада „Вијести“

од Други Пишу
0 коментар

Премијерка Србије оштро реаговала на наводе комуникације криминалаца из апликације Скај у којој се тврди да су Андреј Вучић и Звонко Веселиновић „прославили милијарду“ ловом на који су дошли хеликоптером са министром полиције Републике Српске.

Црногорске дневне новине „Вијести“ објавиле су у новом броју садржај порука преко апликације Скај (Скy) у коме оптужени за шверц кокаина и припаднички кавачког криминалног клана Љубо Миловић и Милошем Божовићем помињу Звонка Веселиновића и брата председника Србије Андреја Вучића као особе које „држе све конце у својим рукама“.

У главном тексту броја под насловом „Звонко и Андреј славили милијарду“ наводе се и детаљи о сукобу клана Вељка Беливука и Звонка Веселиновића у коме се помиње и Андреј Вучић.

 

На писање брзо је реаговала премијерка Ана Брнабић, која је незадовољна писањем „Вијести“ напала Драгана Ђиласа и Драгана Шолака. Она је преписку криминалаца објаснила фрустрацијом наведене двојице због програма „Србија 2027 – скок у будућност“ оптужујући их да цртају мету на челу Андреја Вучића.

„Кад не знају шта ће, кад виде да Вучић не подлеже притисцима и да се није уплашио, крену брутално на његову породицу…не презају ни од тога да стављају мету на чело његовом брату или старијем сину“.

Бранбић није навела о каквом се притиску ради, нити се бавила наводима из преписке криминалаца коју су „Вијести“ пренеле.

„Невоља је напао Звонка. И сад Звонко би да га реши… Звонко је играо преко Андреја да се макне Невоља и Марко (Миљковић), а да дође онај што виси са малим жваљовим сином, онај Рошави“, каже Божовић у једној од Скај порука које су у данашњем издању објавиле „Вијести“.

Подсећамо, Беливук је на саслушању у Београду, изјавио да је контакт са председником Србије одржавао највише преко Александра Видојевића, познатијег као Аца Рошави.

Милијарда се славила у лову
Њих двојица су, марта 2021. године помињали прославу „милијарде“ не наводећи да ли се ради о новцу или којој валути.

„Пратим ја мало кретања његова, онако из забаве. Имам снимака и слика доста из шуме“, наводи Божовић, а затим је објашњавао да су у лов ишли хеликоптером, заједно са тадашњим министром полиције Републике Српске Драганом Лукачем.

“Замисли ти, у лов хеликоптером иде. Убили су седам дивокоза за дан… Он и Лукач… Има све заблежено, све се снима и прати… Лети без дозвола, без ичега”…

“Ко зна кад ће то ваљати”, писао је Божовић.

Осим тога, тврдио је да су његвои момци за њега (Звонка) и Андреја се батинали са Невољом и полицијом.

“Хтио је Стефи (Небојша Стефановић) да ослаби Вучка и буде пресидент”.

Љубо Миловић, „кавчанин“ и одбегли полицајац
Одбегли полицијски службеник из Црне Горе Љубо Миловић био је део Кавачког криминалног клана, а по некима и кључна карика у диловању дроге из Јужне Америке.

Важио је за човека блиског вођи „кавчана“ Радоја Звицера. У бекству се налази месецима. У октобру 2023. године почело је суђење његовој групи у Србији. Највећи део оптужнице бави се путевима прљавог новца за које тужилаштво тврди да потиче од продаје дроге по Европи.

На терет ставља да је од 2019. године до августа 2022. године организовао шверц кокаина из Еквадора у Европу. Оптужен је и да је са својом групом прао нелегално стечен новац и прибављао тајне податке из полицијских истага и обрада Безбедносно информативне агенције (БИА).

Поступак против Љуба Миловића само је један од четири поступка која су ушла у фазу суђења, а у којима су поруке са СКАЈ апликације кључни докази.

Каријеру у полицији почео је 2002. године као приправник у Центру безбедности Никшић, где је радио до 2007. Тада је решењем директора Управе полиције Веселина Вељовића пребачен у Одељење безбедности Котор, на место самосталног инспектора за наркотике. а 2011. године године је распоређен у Подручну јединицу Херцег Нови.

Седам година касније против Миловића је покренут дисциплински поступак због кршења Кодекса полицијске етике и прекорачења полицијских овлашћења.

Решењем о удаљењу са радног места вишем полицијском инспектору Миловићу су одузете службена значка и легитимација, као и оружје и друга опрема која му је поверена за обављање полицијских послова. Поред тога, Миловић је остварио право да током привременог удаљења са посла ипак прима 80 одсто месечне зараде, јер је у исказу који је дао дисциплинском тужиоцу навео да издржава породицу, као и да је лошег имовног стања.

У међувремену се његово имовинско стање знатно поправило, а верује се да је он чувао новац вође Квачког клана Радоја Звицера.

Љубо Миловић постао је познат јавности у региону током 2021. године након што је Европол доставио низ шифрованих порука црногорском правосуђу. У њима се наводи како су активни полицијиски службеници Петар Лазовић и Љубо Миловић, директно укључени у шверц кокаина из Еквадора у Европску унију. У списима Европола сумњичи се још за одавање информација о полицијским акцијама.

Други учесник дописивања, Никшићанин Милош Божовић је према писању регионалних медија, оптужен за тешко убиство Ранка Вулетића путем подстрекивања и помагања. Он се терети да је 2019. године у Никшићу заједно са Андријом Марковићем умишљајно подстрекао Вука Лалатовића да из користољубља лиши живота Ранка Вулетића, а такође му је и помогао у извршењу кривичног дела тешко убиство.

Цео текст можете да прочитате овде.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар