Почетна » Коначна одлука о изборним колонама опозиције следеће недеље

Коначна одлука о изборним колонама опозиције следеће недеље

од Други Пишу
0 коментар

Парламентарне опозиционе странке које организују протесте „Србија против насиља“ до краја следеће недеље би требало да донесу одлуку да ли ће на изборе, чије одржавање траже до краја године, изаћи у једној или више колона, пише лист Нова.

Посланик Зелено-левог фронта Радомир Лазовић рекао је за Нову да сматра да би опозиција требало да наступи у једној колони организатора протеста, наводећи да мислим да нема разлога да до таквог договора не дође.

„У неким другим ситуацијама би било можда и боље да се иде у програмским колонама које у збиру доносе више гласова, али се налазимо у специфичном тренутку када је политичка сцена у Србији доста промењена и када има велике шансе да се због свега што се дешава победи“, казао је Лазовић.

Посланик Народног покрета Србије Мирослав Алексић навео је да постоје „контуре договора“ и да ће бити донета одлука у складу са тиме шта је најбоља формула за победу на изборима.

„Какву год одлуку будемо донели, то ће бити плод нашег договора“, рекао је Алексић.

Посланица Странке слободе и правде Мариника Тепић казала је да ће све бити објављено на време, „тако да грађани буду задовољни“.

„Дозволите и нама да одлучимо у складу са оним што грађани сматрају да може донети најбољи резултат за опозицију, а не да се сведе на расподелу мандата или персоналних решења. Неколико мандата више за једну или другу партију нису смисао ове борбе, бар за нас из ССП“, навела је Тепић.

Foto FoNet/Ana Paunkovic

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар