Почетна » Напредњаци у Београду бесни на Шапића: „Све ради на своју руку, нас и не консултује, а хоће да га бранимо“

Напредњаци у Београду бесни на Шапића: „Све ради на своју руку, нас и не консултује, а хоће да га бранимо“

од Други Пишу
0 коментар

Иако је јасно рекао да очекује да ће бити кандидат СНС за градоначелник, Александар Шапић који је и потпредседник странке нема идиличне односе са страначким колегама. Напротив, неретко улази у сукобе са напредњацима из Београда, који нису задовољни како их први човек Београда третира. Како један од њих каже за Нова.рс, Шапић доноси одлуке самостално, на „своју руку“, без икаквих консултација са колегама из странке.

Практично од уласка у СНС, Александар Шапић је имао низ проблема са делом странке. Највише трзавица у односима имао је са актуелним министром грађевинарства и инфраструктуре Гораном Весићем, од којих су неке биле и јавно саопштене.

Након периода буре са Весићем уследило је затишје, барем привремено. Како је Нова у више наврата писала Шапић има и даље велике проблеме са страначким колегама, али и они са њима.

Комуникација и сарадња није на жељеном нивоу, а напредњаци највише замерају градоначелнику солирање и доношење одлука без да се пре тога консултовао са њима.

„Од када је дошао на место градоначелника све ради на своју руку. Примери су вам уџбеници или јавни превоз, све су то његове одлуке. Нас и не консултује, ради самостално, а очекује се да дођемо на Скупштину града да га бранимо када треба. Ништа нас не пита“, каже извор Нове из СНС у Београду.

Како каже, он није једини који замера Шапићу на таквом третману.

„Многи су се побунили и тражили да се нешто промени, људи не желе да буду фикуси и долазе само да би гласали за његове одлуке. Незадовољство је велико“, поручује наш извор.

Осим незадовољства у одборничким редовима СНС, проблеме у раду имају у и градски секретари јер се састанци са градоначелником заказују у непристојно кратком интервалу. Због тога они не могу да се довољно припреме за рад, те бивају додатно оптерећени прекратким роковима.

Са друге стране, замерке има и Шапић. Како је Нова објавила у јуну, Шапић је беснео на своје сараднике на седници Градског већа и отворено критикао њихов рад.

Како каже извор Нове који је присуствовао седници, Шапић је највише критиковао градске већнике из редова СНС.

Није крио да је разочаран јер га недовољно подржавају и јасно им поручио да уколико немају храбрости да са њим иду до краја, могу слободно одмах да оду са тих позиција.

„Шапић је био прилично љут, у одређеном тренутку и видно непријатан. Рекао је свима да немају храбрости да заврше посао који су започели и да слободно могу да га напусте, уколико не могу да га прате. Осим тога, рекао је да се њему свакако од почетка прети изборима из СНС и да нема разлога да не иде до краја“, рекао је извор Нове.

Није био Шапић задовољан ни радом градског секретара Ненада Радића, који је недавно поднео оставку на инсистирање градоначелника.

Како је Нова објавила, Радић одавно има несугласице са Шапићем, због чега је градоначелник инсистирао да он оде са ове функције. На његово место дошла је доскорашња секретарка за социјалну заштиту, Александра Чамагић.

Она је била посланица испред Шапићевог СПАС-а 2020. године, због чега извор Нове тврди да је Шапић реализовао још једно намештење које има за циљ да постави око себе људе блиске њему, а не толико СНС.

Можда и највећи сигнал да су односи унутар СНС нарушени представља одлазак из београдског парламента Немање Јоксимовића. Он је био један од најактивнијих одборника, који се највише јављао за реч у Скупштини града.

Да ситауција буде додатно симптоматична потврђује и то што је Јоксимовић остао посланик СНС у републичком парламенту.

Како Нова сазнаје, Јоксимовић је напустио одборничку групу и поднео оставку због тога што није задовољан како функционише рад градског парламента.

Осим неколико одборника, међу којима највише он и Александар Мирковић, напредњаци имају проблем са говорницима, којих је све мање из заседања у заседање.

Да је атмосфера унутар СНС далеко од идиличне потврђује и састанак напредњака са повереницом ове странке за Београд Аном Брнабић одржан почетком године.

„На састанку су били одборници СНС, са Аном Брнабић, а ту је био и Шапић. Тада је настала свађа јер су се одборници побунили зато што остају до два ујутру на седницама, а нико их не поштује и не уважава. Ту негде лежи део разлога због којих је Јоксимовић био незадовољан“, наводи извор Нове.

Goran Vesić, Aleksandar Mirković i Aleksandar Šapić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Данило Савић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар