Почетна » Народна посланица одборница Заветника из Гроцке, Бојана Букумировић, открила шта је Влада потписала са Британијом

Народна посланица одборница Заветника из Гроцке, Бојана Букумировић, открила шта је Влада потписала са Британијом

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Седница Скупштине Србије почела је посланичким питањима, између осталог, у вези са платама возача Хитне помоћи, насиља над женама, као и о реконструкцији београдске железничке станице Вуков споменик и функционисању Градског саобраћајног предузећа (ГСП).

Народни посланица одборница Заветника из Гроцке, Бојана Букумировић, открила шта је Влада потписала са Британијом.

  • „Позивам председника Народне скупштине да из скупштинске процедуре повуче закон којим се потврђује Споразум о реадмисији између Србије и Велике Британије, јер би његово прихватање довело до неконтролисаног повратка илегалних миграната у нашу државу“, поручила је народна посланица Заветника, Бојана Букумировић.

Она је упозорила да је довољно индикативно то што Србија овај споразум закључује у тренуцима када се Уједињено краљество суочава са порастом броја илегалних избеглица, међу којима је највише косовских Албанаца.

Букумировић је подсетила на изјаву британске министарке унутрашњих послова, која је рекла да је њена земља захваћена „инвазијом миграната“ и да ће Лондон почети доследније да примењује споразуме о реадмисији лица која незаконито бораве.

Она је објаснила да ће британске власти на основу овог споразума моћи у нашу државу да враћају и лица која нису српски држављани, већ је довољно ако су само транзитирали кроз Србију.

  • „Нама је јасно шта је интерес Велике Британије у овом споразуму, али се поставља питање шта је овде интерес Србије?“, упитала је Букумировић.

Она је упозорила да Србија нема интерес да закључује овакав споразум и да преузима терет одговорности за решевање мигрантске и безбедносне кризе са којом се суочава Велика Британија.

  • Овај споразум олакшаће Лондону да преко леђа грађана Србије реши проблем илегалних миграната, који укључују и оне који издржавају казне у британским затворима. А сви смо свесни чињенице да је за највећи број тих миграната одговорна управо империјалистичка политика и те Велике Британије, која је свесрдно подржавала све ратове које је покретао НАТО, а који су подстакли мигрантски вал према Европи“, рекла је Букумировић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар